2020-07-26T19:00:11+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 26 Temmuz 2020 462 Görüntüleme

Rusya’da büyük sevinç: Türkiye aramaları 5 kat arttı

Türkiye ile Rusya içinde 1 Ağustos’ta uçuşların başlamış olacak olması gezim sektörünü de hareketlendirdi. Genellikle 10 Ağustos’tan itibaren de Antalya, Dalaman ve Bodrum içinde tarifeli ve charter uçuşların başlamış olacak olması ardından Türkiye’deki dinlence turlarına yönelik Ağustos tarihleri amacıyla yüksek bir talep umut ediliyor.Eksperler, Rusların Türkiye’de genelde eylül-ekim aylarında, “kadife sezonu” olarak isimlendirilen dönemde dinlence yaptıklarını hatırlatarak, uçuşların başlamasından sonrasında talebin artacağını ifade etti.

Ülkenin önde gelen gezim şirketlerinden TEZ TOUR’un Basın Sözcüsü Svetlana Baranova, birden fazla turistin Türkiye ile Rusya içinde sınırların açılmasını sabırsızlıkla beklediğini söyleyerek, “Türkiye istikametinde ertelenmiş büyük bir talep vardı. Türkiye’deki dinlence turlarına yönelik ağustos tarihleri amacıyla yüksek bir talep bekliyoruz.” dedi.

Yaz sezonunda Türkiye amacıyla Moskova ve Rusya’nın bölge şehirlerinden hem tarifeli hatta charter uçuşlar planladıklarını açıklayan Baranova, “Rus hükümetinin uçuşların başlayacağını açıklamış olduğu Moskova, St. Petersburg ve Rostov üstünden de uçuşlar olacak. Uçuşların kısıtlanması sebebiyle ziyaretlerini ertelemek mecburiyetinde kalan müşteriler, tur tarihlerini yaz, sonbahar ve 2021’e ertelemişlerdi.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın en tanınmış bilet sitelerinden birinin “Sınırların en fazlaca hangi ülke ile açılmasını bekliyorsunuz?” sorusunun yönetildiği bir anketin neticelerini paylaşırken, Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Tayland ve Mısır şeklinde 20 ülkenin varolduğu listede Türkiye’nin, oyların yüzde 20’sini alarak açık ara birinci bulunduğunu ifade etti.

Rus dinlence düzenleme servisi OneTwoTrip’in Basın Sözcüsü Elena Şelehova ise Rusya ile Türkiye içinde hava yolu ulaşımının açılmasının, gezim sektörü amacıyla büyük ehemmiyet taşıdığını altını çizdi.

Birtakım tatilcilerin Rusya’daki bölgelerde dinlence yaptıklarını bildiren Şelehova, “Yalnız birden fazla tatilci de Türkiye dahil olmak suretiyle vatan dışı dinlence noktalarının açılmasını bekliyordu. Türkiye, Rus gezginler amacıyla her vakit tanınmış bir nokta olmuştur.” şeklinde konuştu.

Şirket bilgilerine bakılırsa, geride bıraktığımız senenin ağustos ayında Türkiye’nin, Ruslar nezdinde en fazlaca talep gören 5’inci ülke bulunduğunu açıklayan Şelehova, “Eylülde ise bu talep daha da artmıştı ve Türkiye 3’üncü sıraya tırmanmıştı.” dedi.

Şelehova, Rusların Türkiye’de genelde eylül-ekim aylarında, “kadife sezonu” olarak isimlendirilen dönemde dinlence yaptıklarını hatırlatarak, uçuşların başlamasından sonrasında talebin artacağını ifade etti.

Rusya Başbakan Muavini Tatyana Golikova, cuma günü yapmış olduğu bildirimde, Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların karşılıklı olarak 1 Ağustos’ta başlayacağını söyleyerek, “Rusya’dan uçuşlar 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara’ya, 10 Ağustos itibarıyla da Antalya, Dalaman ve Bodrum’a yapılmaya başlanacak.” ifadesini kullanmıştı.

Rusya Federal Havacılık Kurumu da (Rosaviatsiya) ülkede yeniden başlatılan hava yolu seferlerinin, tarifeli uçuşların yanı sıra charter uçuşlarını da kapsayacağını duyurmuştu.

Geride bıraktığımız sene ağırladığı aşağı yukarı 7 milyon Rus turistle Türkiye, Rus vatandaşlarının en fazlaca ziyaret etmiş olduğu ülkeler içinde ilk sıralarda yer almakta.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama