2021-01-25T08:55:32+03:00
Ana Sayfa Yaşam 25 Ocak 2021 433 Görüntüleme

O cani hâlâ tehdit ediyor

Ukrayna uyruklu Hanna Butym (28), 2.5 senedir evli bulunduğu ve boşanma davası açarak ile ilgili uzaklaştırma kararı aldırdığı Mesut Öztürkmen (45) doğrultusundan 15 Ocak Ayı günü İstanbul Florya’da tespit edilen Aqua Florya AVM’den falçatalı saldırıya uğradı. Hadise yerine gelen polis ekipleri elinde falçata olan Öztürkmen’i gözaltına aldı. Yüzünden yaralanan bayan ise hastaneye kaldırıldı. Butym, yüzünün fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesabında paylaştı ve altına “Boşanmak istediğim, ile ilgili uzaklaştırma kararı tespit edilen adam doğrultusundan falçata ile saldırıya uğradım. Yüzüm felçli kalacak. Ve beni hâlâ öldürmekle tehdit ediyor. Allahım lütfen beni koru” yazdı. Gözaltındaki Öztürkmen, ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı.

AVM’DE PUSU KURMUŞ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede vahşete giden proses şu şekilde anlatıldı: Butym, Öztürkmen ve onun önceki evliliğinden olan 3 çocuğuyla eş güdümlü yaşıyordu. Butym bu durumdan rahatsızdı ve bu sebeple taraflar arasında bazı zamanlar tartışmalar yaşanıyordu. Bu geçimsizlik üstüne Hanna Butym hadise tarihinden 5 ay evvelce evi terk ederek yakınlarının yanına gitti.

Öztürkmen bu süreçte eşinden haber alamadı. Butym bundan sonra eş güdümlü yaşayamayacağı düşüncesiyle eşine boşanma davası açtı. Ardından ise kendine zarar vereceğini ön görü ederek eşi ile ilgili 3 ay süre ile uzaklaştırma kararı aldırdı. Boşanma davası ve uzaklaştırma kararını öğrenen Öztürkmen öfkelenerek eşine ulaşmak amacıyla incelemeler yapmaya başladı. Telefon ve sosyal medya gibi etkileşim kanallarından eşine ulaşamayan Öztürkmen çocuğunun sosyal medya hesabından eşinin kız kardeşini takibe aldı. Eşinin kız kardeşinin sosyal medya hesabında İstanbul’daki Aqua Florya alış veriş merkezinde çekilmiş fotoğraflarını görünce hadise tarihinden bir gün evvelce AVM’ye gidip beklemeye başladı. İlk gün eşini göremeyen Öztürkmen ikinci gün olan 15 Ocak Ayı’ta da AVM’ye giderek beklemeye başladı. Öztürkmen eşi Hanna’yı kız kardeşi ve iki arkadaşıyla gördü. Öztürkmen, falçatayı {çıkarıp} eşinin göremeyeceği şekilde arkadan saldırarak kulağı ile burun arasındaki alanı kesti.

20 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede amacının Hanna Butym’i öldürmek bulunduğu anlaşılan şüphelinin ikinci darbesiyle Butym’te kulağı ile ağzı arasında kalan kısmı kestiği, çevredekilerin şüpheliyi engellemeye çalıştığı sırada Öztürkmen’te falçatayı herhangi sallayarak eylemini tamamlamaya çalıştığı anlatıldı. Bunun dışında şüphelinin uzun süreli takip, müştekiye ısrarlı ulaşma talebi, suçtan günler evvelce temin ettiği suç aleti ve hadise sırasındaki davranışları göz önüne alınarak eylemin tasarlayarak gerçekleştirildiği den belirtildi. Öztürkmen’te ‘eşi tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 seneye kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama