2021-02-17T10:46:27+03:00
Ana Sayfa Eğitim 17 Şubat 2021 385 Görüntüleme

Normal hayat için vaka sayılarını azaltmalıyız

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı ardından yaptığı yazılı bildirimde kısacası şunları kayıt etti:

“Bir haftalık toplam olay sayılarının nüfusa oranlı olarak illerimizdeki halini gösteren haritayı yayımladık. Bu bilgileri derli toplu olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Ülkemizde tedbirlere ve kısıtlamalara uyumun etkisini hep eş güdümlü gördük. Yalnız olay sayılarında ülke çapında son dönemde 7-8 bin bandında bir sıkışma söz konusudur. Normal hayatımıza dönmek amacıyla olay adetlerini mühim ölçüde azaltmak zorundayız.

5 MİLYON DOZ AŞILAMA

Organize bir şekilde yürüttüğümüz aşı programımız hakkaniyetle değerlendiren hier kesimden, dünyanın hier yerinden takdir topluyor. Aşılanmada 1. aşamayı tamamlamak üzereyiz. Şu ana kadar ülkemize aşağı yukarı 800 bini ikinci doz olmak suretiyle 5 milyonu aşkın doz aşı yapılmış oldu. Sırası gelen vatandaşlarımız Merkezi Doktor Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alarak aşılarını yaptırabilirler. Vatandaşlarımızın günün tanınan kalabalığını yaşamaksızın mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında bütün kamu ve özel hastanelerimizden randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerini hatırlatmak isterim.

YÖK’E İLETİLECEK GÖRÜŞ

Bugün yüksek öğretim hakkındaki değerlendirmeler yaptık. Oluşturulan değerlendirmede uygulamalı eğitimin yeterli olduğunu düşündüğü kadarı ile yüz yüze yapılması, kuramsal eğitimlere ise online olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir.”

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama