2020-05-26T19:34:00+03:00
Ana Sayfa Eğitim 26 Mayıs 2020 470 Görüntüleme

Ulusal Eğitim Bakanlığı Açıkma Yapmış oldu. Liselerde Derslik Iyi mi Geçilecek

Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019-2020 eğitim öğretim senesinde liselerde sınıf geçmeyle ilgili sıkça sorulan soruları yanıtladı.

Bakanlığın internet adresinden gösterilen bilgilere gore, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde, sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. 12. sınıf öğrencilerinin de birinci dönemde aldıkları notlar geçerli olacak ve yıl sonu başarı puanı buna gore hesaplanacak.

2019-2020 eğitim öğretim yılı yıl sonu puanı birinci dönem puanlarıyla belirleneceğinden, ikinci dönemde hiçbir ölçme ve değerlendirme aracı dikkate alınmayacak. Öğrenciler, karşı karşıya yapılamayan eğitim öğretim çalışmalarından not değerlendirmesine naturel olarak tutulmayacak.

Tüm derslerden başarıya ulaşmış olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan, yıl sonu başarı puanı minimum 50 olan öğrenciler sınıfını direkt geçecek. Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın direkt sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın görevli olarak bir üst sınıfa geçecek. 12. sınıf öğrencileri başarısız oldukları derslerden görevli olacak, sorumluluk sınavında başarıya ulaşmış olmaları halinde mezuniyet puanları hesaplanarak mezun edilecek.

12. sınıf öğrencilerinin 9, 10, 11. sınıflara ilişkin yıl sonu başarı puanları ile 2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönem başarı puanlarının aritmetik averajı alınarak mezuniyet puanları oluşturulacak ve mezuniyet belgesi puanı olarak diplomalarına yazılacak. Mezuniyet belgesi puanı, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesaplanırken kullanılacak lise mezuniyet puanı olarak değerlendirilecek.

Tüm kademelerde bir tek birinci dönemde meydana getirilen devamsızlıklar dikkate alınacak, bu kapsamda Ulusal Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri doğrultusunda devamsızlık süresini dolduran öğrenciler sınıf tekrarına duracak.

DİPLOMA VE ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANININ HESAPLANMASI

12. sınıf öğrencilerinin başarısız yada görevli derslerinin olması, üniversite imtihanlarına girmelerine engel oluşturmayacak. Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri görevli dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite imtihanlarına girebilecek. Direkt sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacak.

Üniversiteye yerleşen öğrencilere YÖK tarafınca diplomalarını aralık ayı sonuna kadar öğrenim görmüş olduğu yükseköğretim kurumlarına ibraz etme hakkı tanınacak. Bundan dolayı söz mevzusu öğrencilerin 31 Aralık’a kadar diplomalarını teslim etmeleri şartıyla üniversiteye kayıt yaptırmalarında da engel bulunmayacak.

SORUMLU GEÇİLEN DERSLERİN SINAV ZAMANLARI

Ulusal Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine gore sorumluluk sınavları, birinci devrin ilk haftası, ikinci devrin ilk haftası ile son iki haftası içinde yapılacak. Eğitim öğretim yılı başlangıcında meydana getirilen sorumluluk imtihanı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılacak.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama