2020-06-16T12:31:52+03:00
Ana Sayfa Eğitim 16 Haziran 2020 463 Görüntüleme

Milli Eğitim Bakanı Kanal 24 TV’ye Gündem İle İlgili Açıklamalarda Bulundu!

Son Dakika Haberleri.. Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 TV’de TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğilel’in sorularını yanıtlıyor. Bakan Ziya Selçuk’un açıklamalarından mühim satır başları;

Bizim tüm bu süreci yönetirken ilk olarak meselenin sıhhat bulunduğunu ve almamız ihtiyaç duyulan tedbirlerin neler olması gerekliliğini vb. konuları defalarca kez bilim kuruluyla ve Sıhhat Bakanlığı’yla istişare ederek değerlendirmemiz söz hususu. O yüzden bizim evlatlarımızın sağlığı yönünden Bilim Kurulu bizlere “7 Haziran erken olur, bunu 2 hafta erteleyelim” söylediğinde hemen ihtiyaç duyulan tedbirler alındı ve LGS’yi 2 hafta erteledik.

Bu çerçevede de bizim meslek liselerimiz dezenfektan ve başka çoğu üretimi yapıyor. Ve yaptığımız üretimleri de Türkiye’deki tüm okullara ulaştırdık. Ve okulların hijyenikliği ara ara gerçekleşiyor ve imtihan evvel de yapılacak. Her bir evladımız kuşkusuz evlerinden maskelerle gelecekler, ebeveynere veya babalarıyla eş güdümlü istikbal. Biz istiyoruz ki, oldukça kalabalık yerine daha sakin bir bölge olsun. Bu sınavda öğrencilerin evlerinden getirdikleri maskeyi, yeni maske sunarak değişiklik yapmak istiyoruz.

“VELİLERİ OKUL BAHÇESİNE ALMAYACAĞIZ”

Ayrıca okula giren her çocuğumuzun el dezenfektanı konusu ile ilgili da ihtiyaç duyulan yardım sağlanacak.

5 dakika bir ara var. O ara içerisinde ihtiyaç duyulan tedbirleri almış bulunuyoruz. Bu tedbirler ortamında de evlatlarımızın dışarı çıkması ve içeri girmesi durumunda maske gereksinimi yeniden doğabilir.

Sınavda karmaşıklık yaşanmaması amacıyla velilerimizi okul bahçesine almayacağız.

5 dakikalık arada velilerimizin çocuklarla etkileşimleri ve bir halde temasları olabilir bahçe içinden bahçe dışına. O arada şayet velilerimiz dikkatli olurlarsa, yığılmaya alan vermeden rastgele bir sıkışıklığa yol açmadan, olasıysa ilişki etmeden, birçok kargaşalık evlatlarımızın aleyhine işleyecek. Motivasyonu bozulacak, o arada diğer sorunlar meydana çıkabilecek. Sorun çıkmasın diye biz birçok evrakın verilmesi, sual kitapçıklarının dağıtılması, dezenfektanların sunulması şeklinde her aşamada görevli öğretmenlerin cerrahi eldiven kullanımı şartı getirdik.

SINAV KİTAPÇIKLARI

Normalde sınavdan sonrasında imtihan kitapçıklarını biz öğrenciye teslim ediyoruz. Yalnız bu sınavda kitapçıkları vermeyeceğiz. Zira onun meydana getirdiği karmaşayı da istemiyoruz. Bir velimiz derki ben çocuğumun hangi problemler ile karşılaştığını görmek isterim. İşte o vakit 22 Haziran Pazartesi okullardan alabilirler. Zira o arada o evraklarında, ortamda gidip gelir iken taşıyıcı bir grup hususlar içermesini istemiyoruz.

Toplumsal Uzaklık Bilim Kurulu’nun öngördüğü bişi. Biz geride bıraktığımız sene 3 bin 873 okulda imtihan yapmışız. Bu yıl 5 kat arttı ve 18 bin 139 oldu. 3 bin küsür okulda gerçekleştirmek, 18 bin okulda gerçekleştirmek. Burada iyi mi bir önlem aldığımız oldukça net gözüküyor. Doğrusu bu toplumsal uzaklığı halledebilmek amacıyla 3 bin okulda peşi sıra çocuklarımız sınava girerken, 18 bin okula çıkardık. Bir de kendi okullarında sınavlara giriyorlar. Bir veli sabah kalktığında hangi mahallede okul, çocuğum nereye gidecek, ya okulu bulamazsak, koordinat bilgi kapasitesi vs. birden fazla kargaşalık meydana çıkabilir bu tür bir halde. Ancak bunun da tedbiri amacıyla öğrencilerimiz kendi okullarında sınava girsin istiyoruz. Kuşkusuz kendi öğretmenleri nezaretinde değil, diğer öğretmenler nezaretinde sınava girecekler.

Çocuklarımızdan velilerimizden oldukça çok geri bildirim aldık sınavda maske takma konusu ile ilgili. Birtakım çocuklarımız imtihan sırasında maske taktığında bunalıyor. Ve suali çözemiyor. O yüzden de sınava başlamış olalım, otursunlar, toplumsal uzaklık oluşturulsun. Imtihan başladığında bunu çıkarabilirler. Zira önlem alınmış oluyor, maske takılmış oluyor, uzaklık ayarlanmış oluyor. Imtihan başladıktan sonrasında isteyen çocuklarımız çıkarabilirler.

KORONAVİRÜS TAŞIYAN ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Sınavda önlem hizmeti diye bir birimimiz var. Imtihan bölge komisyonuna bir velimiz müracaat edebilir. Ve koronavirüs hastası çocuklarımız var ise şayet, doğal olarak oldukça seyrek bur hal ancak olması durumunda komisyona başvurduklarında ayrı binalarda, ayrı tedbirler alınmış yerlerde sınava girme söz hususu isterlerse. Bu bir mecburi imtihan değil bildiğiniz gibi. İsteyen girebiliyor. Geçen senelerde da öğrencilerimizin hiçbir sene tamamı sınava girmedi, isteyenler girdi. Bu senede o şekilde olacak.

Koronavirüs taşıyan bir talebe hastanede ise imtihan hastanede olur.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama