2020-07-29T11:00:34+03:00
Ana Sayfa Eğitim 29 Temmuz 2020 481 Görüntüleme

Türkiye’de bir ilk: Siber Güvenlik Lisesi açıldı

Siber emniyet bölümünde eğitim verecek Pendik Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı. Lisenin tanıtımı bugün yapılarak Siber Emniyet Lisesi açılış protokol imza töreni düzenlendi. Siber emniyet bölümünde eğitim verecek olan Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tanıtımı amacıyla imza bugün imza töreni yapılmış oldu.

YERLİ VE MİLLİ ÇÖZÜMLER ARANIYOR

MEB’in Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle bu alandaki eksper eksikliğinin giderilmesi ve yerel siber güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunmak hedefiyle İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nce mühim emek harcamalar yapılmış oldu.

Dünyada yaşanmış olan siber savaşın Türkiye’ye olan tesirinin en aza indirmek, kalıcı, sürdürülebilir yerli ve millî çözümler sunabilmeyi de sahibi olan etkinlikler içinde bunlar {sayılabilir}: 3 genişletilmiş çalıştay, 4 eğitim semineri ve ikincisi hem ortaokul ve liselerde olmak suretiyle 2 Siber Emniyet Yarışması. Bunun dışında ikisi Müdafa Endüstri Başkanlığı Siber Emniyet Kümelenmesi ile 13 değişik üniversiteden katılan akademisyenlerle 6 istişare toplantısı düzenlendi.

3 SİBER GÜVENLİK TEMALI ÖĞRETMEN KURSLARI AÇILDI

Sabah’ta bulunan habere nazaran, oluşturulan çalışmalara katılım göstererek eğitim içeriklerinin oluşturulmasına çoğu kamu kurum ve kuruluşu yardım verdi. İlgili Genel müdürlükler, üniversiteler ve İstanbul Güvenlik Müdürlüğü iş birliği ile oluşturulan çalıştaylar neticesinde meydana çıkan standart eğitim uygulamaları Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğüne sunuldu ve sayılan 3 siber emniyet temalı öğretmen kursları hizmet içi eğitim uygulamaları modülü üstünden yayınlanarak Türkiye çapında uygulandı. Çalıştaylarda hazırlanan numune ders içerikleri 6 hafta süresince İstanbul’daki detaylı okul türlerinde pilot ders şeklinde de işlendi.

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Müdafa Endüstri Başkanlığı’nca düzenlenen Siber Emniyet Kümelenmesi tanıtım toplantısına İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü Siber Emniyet ekipleri de katıldı.

28-29 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlenen Bir Meslek Kısmı Olarak Siber Emniyet Çalıştayı’nda İstanbul Valiliği, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa içinde “Siber Emniyet Lisesi” açılabilmesi konusunda eğitimde iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolde Siber Emniyet Lisesi amacıyla lüzumlu bütün eğitim içerik ve eksper desteğinin İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve başka destekçi üniversiteler doğrultusundan sağlanacağı ifade edildi. 30 Nisan 2020 tarihinde SSB ve İTO iştiraklerinden Teknopark İstanbul A.Ş. ile İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü içinde eğitimde iş birliği protokolü imzalandı.

Lüzumlu altyapı hazırlıklarını devam ettiren İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Teknopark İstanbul A.Ş içinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı.

Tekrar edinilen bilgiye nazaran, oluşturulan siber emniyet lisesiyle alakalı bütün çalışmalara yardım veren on üç üniversitenin beraberinde, BTK, TÜBİTAK, HAVELSAN, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, İstanbul Güvenlik Müdürlüğü Siber Suçlarla Savaşım Şube Müdürlüğü şeklinde çalıştaylara katılan birçok kurum ve kuruluştan yararlanmak da olası olacak. Bunun yanı sıra Müdafa Sanayii Başkanlığı Siber Emniyet Kümelenmesi içeriğinde bulunan siber emniyet üstüne etkinlik gösteren çoğu kurum öğrencilere istihdam, yetişim vb. mevzularda yardım verecek.

Siber emniyet bölümünde eğitim verecek olan Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tanıtımı amacıyla bugün saat 10.30’da Teknopark İstanbul Konuşma Salonunda bir tanıtım toplantısı ve iş birliği protokolü imza töreni yapılmış oldu. Toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Tecim Odası Idare Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, Teknopark Idare Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Metin Yerebakan ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Levent Yazıcı’nın yanı sıra eğitimciler ve basın mensupları katıldı.

Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu teknik programında bilişim teknolojileri ağ işletmenliği ve siber emniyet branşında yabancı dili İngilizce olarak eğitim verecek.

Teknoloji geliştirme bölgesi statüsünde olan Teknopark İstanbul’un içeriğinde yer oynuyacak olan okul, siber emniyet branşında eğitim verecek. Önümüzdeki eğitim öğretim senesinde eğitime başlamış olacak olan okul öğrencilerini ortaöğretim merkezî yerleştirme imtihanı LGS puanına nazaran alınacaktır. 2020-2021 Eğitim Öğretim Senesinde 30 talebe alıncak olan okulun eğitin öğretim zamanı hazırlık sınıfıyla eş güdümlü 5 sene olacak. Okul Türkiye’nin teknoloji üssü, İstanbul’un teknoloji geliştirme merkezi Teknopark İstanbul’un içeriğinde, müdafa sanayinin kalbinde yer alıyor…

Sızma testi, adli bilişim, suni zekâ ve siber tatbikat laboratuvarları yer oynuyacak olan okulda eğitim görecek öğrencilere Teknopark İstanbul başta olmak suretiyle siber emniyet etkinliği yürüten firmalarda geniş yetişim imkânı sunulacak.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama