2020-10-08T08:43:00+03:00
Ana Sayfa Eğitim 8 Ekim 2020 576 Görüntüleme

MEB, 500 bin tabletin dağıtımına gelecek haftadan itibaren başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle seyreltilmiş uygulamalarla yüz yüze ve uzaktan sürdürülecek hibrit eğitim modelinde, öğrencilere yardım olmak suretiyle 500 bin tabletin öncelikli gereksinim sahibi öğrencilere dağıtımına önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak.

Bakanlık, 12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıf öğrencileri amacıyla den tıpkı ilkokul 1. sınıf öğrencilerinde bulunduğu gibi yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin eş güdümlü yürütüleceği “hibrit eğitim modeli” planlaması yaptı. 

Bu kapsamda birtakım dersler yüz yüze işlenecek, birtakım dersler den TRT EBA kanalları, dijital eğitim platformu EBA ve canlı dersler kanalıyla yürütülecek. 

Bakanlık doğrultusundan uzaktan eğitim sürecinde bilgisayar ve internet erişimi konusu ile ilgili desteğe gereksinimi olan öğrenciler amacıyla yaşama geçirilen EBA Yardım Merkezlerinin adedi Türkiye çapında 12 bin 238’e ulaştı, önümüzdeki süreçte sayı daha da arttırılacak. 

DAĞITIM STRATEJİSİYLE HAREKET EDİLECEK

MEB, uzaktan eğitim sürecinde gereksinim sahibi öğrencilerin tablet bilgisayar gereksinimlerini karşılamak amacıyla ilk aşamada 500 bin öğrenciye tablet bilgisayar ulaştıracak. 

Tablet bilgisayarların öncelikli gereksinim sahibi öğrencilere süratle ulaşabilmesi amacıyla hazırlanan dağıtım stratejisiyle hareket edilecek ve istikbal haftadan itibaren öğrencilere tablet bilgisayarlar teslim edilmeye başlanacak. 

Bu tarafta, gereksinim sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir seviyesi, eğitim çağındaki kardeş adedi, yüz yüze eğitime devam etme hali, özel eğitim ihtiyaç durumları gibi hususlarda resmi bilgiler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. 

Cihazların dağıtım süreci, il milli eğitim müdürlüklerince koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimlerince gereksinim sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Bunun dışında mahalli yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler doğrultusundan yayılan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin den öncelikli gereksinim sahibi öğrencilere süratle ulaşabilmesi amacıyla den aynı stratejiyle hareket edilecek. 

Tabletlerde öğrencilerin EBA ve canlı dersler amacıyla kullanacakları internetin, Bakanlık doğrultusundan temin edilmesi hazırlıkları da sürüyor. 

Diğer yandan, okulların açılma haline göre yeni tablet dağıtımına dair planlamalar yapılacak. 

Yeni eğitim öğretim devresi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yolu ile 31 Ağustos’ta başlatılmıştı. Kovid-19 salgını nedeniyle uzaktan yürütülen yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitime, anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflarda 21 Eylül’den geçilmişti. Yüz yüze eğitimde yeni devre, seyreltilmiş uygulamalarla 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar amacıyla 12 Ekim Pazartesi günü başlatılacak. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama