2020-12-18T15:57:10+03:00
Ana Sayfa Spor 18 Aralık 2020 736 Görüntüleme

Marca: ‘Bir şampiyonun gün batımı’

“Fenerbahçe: bir şampiyonun gün batımı” başlığıyla bir analiz haber yayımlayan Marca, Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde şuana kadarki 5 galibiyet, 10 mağlubiyetli performansıyla play-off’lara kalmaktan hier hafta uzaklaştığını kayıt etti.

Oluşturulan yorumda, “Çok uzak değil kısa bir vakte kadar Fenerbahçe, Avrupa’ya hükmediyordu. Kunst arda üç final ve bir şampiyonluk ile bu turnuvada büyük bir avantaj kurdu ve Avrupa basketbolunun elitleri arasına girdi. Şimdi ise, 2017’den şampiyon olan, Avrupa Ligi’nin tozunu attıran takımla aynı olduğuna inanmak zor gözüküyor.” denildi.

Sarı lacivertli takımın yaz döneminde yaptığı köklü farklılıkların sonrasında “kimsenin ondan ligde hakimiyet kurmasını beklemediğini yalnız durumun beklenenden çok daha aşırı olduğunu” kaydeden İspanyol gazetesi, “Fenerbahçe’nin dibe vurduğu, 37 sayı değişik Zalgiris yenilgisinin ciddi neticeleri olabilir.” değerlendirmesini yaptı.

Gigi Datome ve Kostas Slouskas’ın ayrılması grupta büyük kusur oluştursa da plus büyük zararın başantrenör Zeljko Obradoviç’ter ayrılması olduğunu ileri süren Marca, Fenerbahçe’nin başına geride bıraktığımız Igor Kokoskov’un NBA kariyerinin sonrasında Avrupa’ya dönenler amacıyla “korkulan gerçeğin bir kanıtı” olduğunu savundu.

Analizin sonucunda Fenerbahçe’nin sakatlıklar ve Kokoskov’un sistemine uyum sağlama sorunundan “bir karikatür durumuna geldiği” yorumu yapıldı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama