2020-12-18T15:57:14+03:00
Ana Sayfa Spor 18 Aralık 2020 329 Görüntüleme

Beşiktaş’ta operasyon başlıyor: 6 ayrılık

Beşiktaş’ın geniş kadrosunda toplam 18 yabancı futbolcu bulunmantadır. Bunların 14’ü sezon başında TFF’ye verdiği resmi listede yer aldı. Dört yabancı oyuncu ise liste dışında kalmıştı. Kara-beyazlı idare yaklaşan ara aktarma işlemi devresi evvel kadroda yer açabilmek amacıyla önümüzdeki zamanlarda kolları sıvayacak.

Evvelce Objectief, Mirin ve Douglas ile masaya oturacak idare, bir kez daha bu futbolculardan kendilerine kulüp bulmalarını isteyecek.

Olumsuz cevap gelmesi halinde siyah-beyazlılar; Objectief, Mirin ve Douglas’a kendisi kulüp bulmaya çalışacak ve takımdan ayrılmalarını talep edecek.

KARŞILIKLI FESİH SEÇENEĞİ

Milliyet’te bulunan habere göre, hem parasal konularda hatta oynama yönünden bu futbolcuların mağdur olmasını istemeyen Beşiktaş tekrar aynı hassasiyeti gösterecek. Idare bunun dışında bu futbolculara kulüpten alacaklarına karşılık sözleşme feshetme teklifini den sunacak.

Aktarma işlemi limitinin artmasını engel olan bu isimlerle yollarını ayırmak isteyen siyah-beyazlılar gerek görülürse daha radikal kararlar almayı da planlıyor.

Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın kadroda düşünmediği Objectief, Mirin ve Douglas’ın ilk etapta kiralık gönderilmeleri düşünülüyor. Kara-beyazlılar gerek görülürse bu oyuncuların senelik ücretlerinin bir kısmını ödemeyi den göze almış halde.

Ayrılığı kabul etmeleri durumunda bu oyuncuların maaşlarının bir alanı tekrar Beşiktaş doğrultusundan karşılanacak. Hiçbir biçimde ayrılmaya yanaşmamaları halinde ise bu oyuncuların sözleşmelerinin tek doğrultulu feshedilmesi gündeme istikbal. Yalnız bu alternatif son deva olarak uygulanacak.

LJAJIC KİRALANACAK

Kara-beyazlılar grupta forma talihi bulamayan birtakım yabancı oyuncuları kiralık göndermeyi planlıyor. Idare ilk planda Asem Ljajic’i dönem arası kiralamaya çalışacak.

Sezon başından beri sakatlıklarını öne sürerek idmanlara istikrarlı bir şekilde katılmayan Ljajic ile yolları ayırmak isteyen Beşiktaş, deneyimli oyuncuyu satış seçeneğiyle eş güdümlü kiralamayı hedefliyor.

Kadro dışı olduğu halde takımla antrenmanlara katılan Tyler Boyd ile formanın uzağında kalan Ajdin Hasic’ter den kiralanması düşünülüyor. Bu oyuncuların derli toplu oynamaları ve önümüzdeki sezon eskisine göre daha faydalı halde takıma dönmeleri planlanıyor.

Kara-beyazlılar maaş indirimine yanaşmaması durumunda Domagoj Vida’yı da göndermeye çalışacak.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama