2020-07-16T08:54:59+03:00
Ana Sayfa Eğitim 16 Temmuz 2020 579 Görüntüleme

LGS sonuçları bugün açıklanıyor

MEB doğrultusundan yapılan imtihan, 8. derslik birinci devre müfredat ve kazanımları temel alınarak yapılmış oldu.

Öğrenciler bu sene sınava tahsil gördükleri okullarda girdi. Geride bıraktığımız sene imtihan oluşturulan okul adedi 3 bin 873 iken Bakanlık, bu yıl okul miktarını 18 bin 139’a, salon miktarını 59 bin 568’den 111 bin 918’e çıkardı.

Imtihan binaları ayrıntılı olarak temizlendi

COVID-19 tedbirleri kapsamında toplumsal uzaklığı sağlayabilmek amacıyla okullarda güvenilir alanlar meydana getirildi, imtihan binaları ayrıntılı olarak temizlendi ve sınıflar dezenfekte edilerek hijyen sağlandı.

Imtihan binalarına gelen öğrencilerin, okulun bahçesine girişleri esnasında minimum 1 metrelik (3-4 ismim) toplumsal mesafenin korunması sağlandı ve yığılma oluşmasını önleyecek önlemler alındı.

Talebe ve görevliler tıbbi maske kullandı

Maskesi olmayan öğrencilere maske dağıtıldı. Imtihan binasına girişte el dezenfektanı kullanan öğrenciler, evrak denetimi ve üst araması gerçekleştirdikten sonrasında bekletilmeden salonlara alındı.

Imtihan salonlarında talebe ve görevliler tıbbi maske kullandı. Imtihan salonlarında yerlerine oturmaları ve başka öğrencilerle aralarında toplumsal uzaklık sağlanmasının sonrasında isteyen öğrenciler, maskesini çıkardı. Sınavda, sual kitapçıklarını dağıtan görevliler eldiven kullandı.

Neticeler bugün açıklanacak

Imtihan neticeleri, bugün “https://www.meb.gov.tr” web adresi üstünden açıklanacak

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama