2020-07-26T19:00:50+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 26 Temmuz 2020 708 Görüntüleme

Kirada destek vermeyen 15 AVM’de kepenk kapatıyor

Damat, Tween ve D’S Damat markalarıyla tanınmış Orka Tüm ortaklık, pandemiye karşın yatırımlarına süratle devam etmekte. Hazirandan itibaren İstanbul, Ankara, Antalya, Van, {Balıkesir}, Niğde, Mersin ve Batman benzer biçimde illerde yeni mağazalar açan takım, Avrupa ve Ortadoğu’da da toplam sekiz mağaza açmayı planlıyor. Yalnız diğer yandan yurtiçinde 10-15 AVM’den de çıkmayı planlıyor.

“Bu sene bölüşecek bir çikolatalı pasta yok. Devre ekmeği bölüşme devresi” diyen Orka Tüm ortaklık Idare Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, bu zor dönemlerde kiracısına yardım olmayan AVM sahiplerini şu şekilde eleştirdi: “AVM’lerden ciro kirası alınmasını istedik. Yüzde 80’i talebimize ılımlı cevap verdi. Ikimiz de pandemi döneminde markalara anlayış göstermeyen AVM’lerle yollarımızı ayırmaya karar verdik. Buna karşılık empati sahibi ve markaların iş ortağı olan AVM’lerle yolumuza devam ediyoruz.” Orakçıoğlu, “Geride bıraktığımız yılki ciromuz 750 milyon TL idi. Bu sene da yüzde 18’lik gelişme oranının üstüne çıkmayı ve dünya genelinde mağaza sayımızı 480’e çıkarmayı hedefliyorduk yalnız pandemi sebebiyle bu sene 2019 rakamlarını korumayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Süleyman Orakçıoğlu, pandemiyle değişen tüketici seçimleri ve dijitalleşmenin de etkisiyle yeni mağaza konseptlerini servis ve tecrübe merkezine dönüştüreceklerinin altını çizdi. Orakçıoğlu, “Akıllı alış veriş sistemiyle müşterilerimize mağazaya gelmeden uzaktan alış veriş olanağı sunuyoruz. Müşteriler, görünümlü açıklama yolu ile çevrimiçi alış veriş yapabilecek” dedi. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama