2020-07-13T00:24:55+03:00
Ana Sayfa Dünya 13 Temmuz 2020 268 Görüntüleme

İsrail’de Netanyahu hükümeti karşıtı protesto

İsrail’in başkenti Tel Aviv’in Rabin Meydanı’nı dolduran 2 {binden fazla} göstericiye, Kovid-19 salgını sebebiyle sıklıkla toplumsal mesafeye ilgi etmeleri amacıyla anonslar yapılmış oldu.

AA’nın aktardığı habere gore, protestoculardan bazılarının, Başbakan Netanyahu’yu kastederek üstünde “kabahat başbakanı” yazılı maske takması ilgi çekerken, “Netanyahu evine dön.” çarpıcı sözleri atıldı.

Gezim, ulaşım ve hizmet benzer biçimde salgından en çok büyülenen sektörlerin liderleri doğrultusundan organize edilen gösteride, muhalifler de dahil olmak suretiyle hiçbir siyasal parti yetkilisi çağrı edilmedi.

Protestoyu düzenleyen kümeler adına oluşturulan konuşmalarda, salgından büyülenen sektörlere yardım programlarının uygulanmasındaki başarısızlığın sorumlusunun Netanyahu hükümeti bulunduğu dile getirilirken, mali yardım paketlerinin değiştirilmesi çağrısı yapılmış oldu.

İsrailli oyuncu Guy Loel, salgın sebebiyle çalmış olduğu tiyatronun kapanmış olduğu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

Salgın sebebiyle zor günler yaşamış İsrail’de işsizlik seviyesi yüzde 25’e kadar çıkarken, hükümet karşıtı protestolar giderek artıyor.

Netanyahu, 9 Temmuz’da düzenlemiş olduğu basın toplantısında, özgür meslek sahiplerine, en geç yedi gün içerisinde en çok 7 bin 500 şekele (15 bin Türk Lirası) kadar parasal yardım yapılacağını bildirmişti.

İsrail Başbakanı, bunun dışında ufak işletmelere iki ayda bir 6 bin şekel (12 bin Türk Lirası), büyük işletmelere ise çalıştırdıkları işçi sayısına gore toplamda 500 bin şekel (1 milyon Türk Lirası) kadar ödeme uygulanacağı sözünü vermişti.

Olay sayılarındaki sert yükseliş sebebiyle İsrail idaresi, 6 Temmuz’da aralarında spor salonları ve gece kulüplerinin de bulunduğu mekanların tekrardan kapatılması sonucu almıştı. Sinagog ve lokantalara da 20 şahıs sınırlandırılması getirilmişti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama