2020-06-23T10:27:17+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 23 Haziran 2020 436 Görüntüleme

iOS 14 tanıtıldı! İşte yeni özellikler…

Bilgisayar ve akıllı telefonun geliştiricisi Apple iPhone kullanıcılarının heyecanla beklediği iOS 14 işletim sistemini sundu. Çevrimiçi olarak yapılan WWDC20 etkinliğinde tanıtım icra eden Apple kullananlara iOS 14 işletim sistemi özelliklerini ve yeniliklerini aktardı. iOS 14’ün ilgi çekici {özellikleri} içinde Ana ekran Widget’ları, Siri kullanıcı arayüzü ve AppleWatch’larla alakalı yenilikler yer almakta.

iOS 14 ÖZELLİKLERİ VE YENİLİKLERİ

ANA EKRAN WİDGET’LARI

iPhone kullanıcıları ilk kez iOS 10 işletim sistemiyle eş güdümlü widget’larla tanışmış olsa da bu widget’ların tüketimi tek bir ekranla sınırlandırılmış halde. O şekilde ki widget’lar, sadece ana ekranı veya kilit ekranını sola kaydırdığımızda karşımıza çıkan kıyı çubuğunda yer almakta.

Hâlbuki iOS 14 eşliğinde bu hal değişiyor ve widget’lar daha fonksiyonel hale gelmiş olarak, ana ekranda da kullanılabiliyor.

Yeni program kitaplığı özelliğiyle eş güdümlü, programları klasörlemeye lüzum kalmadan aradığınız kategorideki programa kısa sürede erişebilmek olası.

RESİM İÇİNDE RESİM

iPhone kullanıcılarının uzun bir süredir beklediği görsel içerisinde görsel özelliği iOS 14 eşliğinde kullanıma sunuldu. Sonuç olarak ekranın ufak bir doğrultusundan video oynamaya devam eder iken, siz de işlerinizi sürdürebilirsiniz.

YENİ ÇEVİRİ UYGULAMASI

Apple, iOS 14 eşliğinde suni zeka destekli bir tercüme programı yayınladı. Tercüme programı web bağlantısına lüzum duymadan 11 dilde anlık karşılıklı tercüme yapabiliyor.

İMESSAGE İYİLEŞTİRMELERİ

iMessage programı, iOS 14 eşliğinde yeni özelliklere kavuşabilir. Şunlar: iletileri gönderdikten sonrasında geri çekme, iletileri okunmamış olarak işaretleme, iletileri alıntılayarak yanıtlama, takım sohbetlerinde şahıs etiketleme, sıkça söyleşi edilen kişileri kafaya tutturma, 20 yeni saç ve şapka stili ile detaylı memoji güncellemeleri

CARKEY: İPHONE VE APPLE WATCH’LAR ARTIK BİRER ARABA ANAHTARI

NFC bağlantısından istifade edilen CarKey özelliği vasıtası ile uyumlu iPhone ve Apple Watch cihazlarıyla eş güdümlü otomobillerin kilidini açıp kapatabilmek ve motoru çalıştırabilmek olası. CarKey’i destekleyen ilk otomobil ise 2021 BMW 5 serisi olacak.

UYGULAMALARI YÜKLEMEDEN DEMOSUNU TEST EDEBİLME

iOS 14 eşliğinde program geliştiriciler amacıyla Clips isimli bir API sunan olan Apple, kullananların böylece Clips API’sinin birleşik edilmiş olduğu oyun ve programları cihazlarına kurmadan çabucak kontrol edebilmelerini sağlıyor.

YENİ SİRİ ARAYÜZÜ VE SİRİ GELİŞTİRMELERİ

Siri, bütün ekranı kaplamayan yeni bir arayüze güncellendi. Bunun dışında iOS 14 eşliğinde, Siri vasıtasıyla ileti gönderbilmek olası.

YENİ ÇAĞRI ARAYÜZÜ

iPhone kullanıcılarının muzdarip bulunduğu kullanım sırasında davetiye gelmesi halinde ekranın kapanması hali da yeni davetiye arayüzüyle sona eriyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama