2020-06-23T23:04:15+03:00
Ana Sayfa Eğitim 23 Haziran 2020 336 Görüntüleme

Haftasonu LGS’ye girecek adaylar dikkat: Bu haberi mutlaka okuyun

Koronavirüs sebebiyle birtakım farklılıklar oluşturulan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) imtihanı evvel öğrencilerin baş karışıklığını gidermek amacıyla neler yapılması gerekliliğini hazırladık. Yarın LGS’ye girecek öğrenciler yanlarında neler götürmeli, imtihan evveli ne benzer biçimde tedbirler alınmalı, nelere ilgi edilmeli? benzer biçimde soruların cevabı haberimizde… Bu sene ilk defa kendi okullarında LGS sınavına girecek öğrencilere girişte yeni maske dağıtılacak. Yalnız öğrenciler ilk olarak sınava maskeyle gelmeye itina göstermeli.

Sınava girecek öğrenciler yanlarında hijyen yönünden kendi kalem, kalemtıraş, silgi, su ve kimlik belgelerini getirebilecek.

TOPLUCA GİTMEYİN!

Yarın LGS’ye girecek öğrencilerin ilgi etmesi ihtiyaç duyulan bir başka mevzu ise, yanlarında 1’den çok şahıs götürmemesi.

Zira öğrencilerin kalabalık ortamda bulunmaması adına oluşturulan düzenlemeyle 09.00-15.00 arası sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu nedenden dolayı öğrencilere en çok 1 şahıs {refakat} edebilecek. 

Aksi durumda ceza söz hususu.

BU YIL ‘FOTOĞRAF’ ŞARTI YOK

15 yaşını dolduysanız ve kimliğinizde fotoğraf yoksa paniğe lüzum yok. Daha önceki senelerde 15 yaşını dolduran öğrencilerden dilenen kimlikte fotoğraf koşulu bu sene istenmeyecek.

MESAFEYE DİKKAT!

Öğrencilerin yerlerine oturduklarında aralarında minimum 1 metre uzaklık sağlanmış olacak.

Yalnız tekrar de öğrencilerin sınava gelir iken ve sınava girerken toplumsal mesafeye ilgi etmesi mühim bir konu.

ISLANMAYIN!

Okuluna otobüsle veya yürüyerek gidecek öğrencilere yanlarında şemsiye götürmesini tavsiye ediyoruz.

Çünkü bugün itibarıyla ülke çapında süregelen sağanak yağışların 5 gün devam etmesi planlanıyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama