2020-09-09T23:07:41+03:00
Ana Sayfa Eğitim 9 Eylül 2020 653 Görüntüleme

E-Okul’a giriş sorunu ve çözüm yöntemleri 2020

e-okul veli bilgilendirme ve yönetici data sistemlerine giriş sıkıntısı yaşayanlar amacıyla problemler ve çözümleri ile ilgili data paylaşmanın faydalı olduğuna inanıyorum. Bazı durumlarda e-okul web sayfası adresini tarayıcımıza yazıp git dediğimizde sayfa görüntülenemiyor hatası alıyor, bazı durumlarda de sayfaya ulaştığımızda numaramız ve şifremizi yazıp sisteme giriş gerçekleştirmek istediğimizde hata alabiliyoruz.

Kuşkusuz bu bir sorundur ve iyi mi çözebileceğimizi de bilmemiz lazım olur. Birtakım vakitlerde sisteme milyonlarca bireyin eş zamanlı girmesinden meydana gelen problemler yaşanabiliyor. Bunu şu şekilde bir numuneyle tanımlamak isterim. Bir atletin en çok 40 km/saat süratle koştuğunu varsayalım. Kısaca ulaşabileceği maksimum sürat bu olsun. Bunun yanı sıra bu atlet en çok 50 kilo ağırlığında yük kaldırabilsin.

Girmeye çalıştığımız web sitelerinin de buna benzer maksimum alan (ağırlık) ve sürat (trafik) değerleri bulunmaktadır. Siz atletin 70 km süratle gitmesini sağlayamazsınız veya 100 km ağırlık kaldırtamazsınız. Beden buna izin vermez. Internet sayfaları amacıyla de buna benzer bir hal söz hususu. Sitenin barındırıldığı sanal bir alan bulunmaktadır ve bu alana belirli prosedür hacimleri sığar.

Çoğu olunca ya sayfa görüntülenmez veya server hata sunar. Bundan dolayı e-okul resmi web sayfasına fazlaca şahıs girmeye çalışırsa sistem yavaşlar hem de bazen durur. Bunun da en iyi örneği imtihan neticeleri açıklanmış olduğu vakit neticeleri öğrenmek amacıyla siteye giriş yapamamamızdır. Aşırı yüklenmeden doğan bu sıkıntısı günün daha sakin saatlerinde çözebiliriz. Kısaca akşam ve gece insanların uykuda bulunduğu vakitlerde.

e-Okul’a girerken tarayıcım problem çıkartıyor

Bunun haricinde problem kullanmış olduğunuz web tarayıcılarından da kaynaklanıyor olabilir. Gerçi e-okul son yapmış olduğu güncelleme ile siteyi bütün tarayıcılara ideal duruma getirdi. Bundan dolayı bu problemle karşılaşmanız bundan sonra fazlaca olası görünmüyor.

e-Okul’a uygulamalar yüzünden giremiyorum

Bilgisayarınız üzerinde yüklü güncel olmayan yada tavsiye edilmeyen uygulamalar yüzünden de buna benzer problemler ile karşılaşabilirsiniz. Java ve Flash uygulamaları emniyet yönünden fazlaca tercih edilmemeye başladı. Bu uygulamalar sebebi ile bazı durumlarda web tarayıcılarımızda istemediğimiz pencereler açılabiliyor. Bu uygulamaları tüketiyorsanız son versiyona yükseltmenizi öneririm.

Öğretmenler notları girerken e-okul kapanır mı?

Sistemde sıksık tedavi emekleri yapıldığı amacıyla bu soruya vakit manasında cevap bulmak birazcık zor. Düzenin kullanılabilirliği yönünden bu tür bir program bulunduğunu varsaymak birazcık saçma olabilir. Esasen mantıklı hesaba katıldığında eski not ile yeni not içinde vakit farkı olmasından ve talebe ve veliler notları daha evvelce bildiklerinden e-okula eskiye dönük ulaşım sıkıntısı yaşamayacaklardır. Esasen yaşansa dahi sistem fazlaca kısa vakitte etken edilebilir. Oldukca yoğun karşılaşılan bir hal bulunduğu kanaatinde değilim.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama