2020-06-17T08:46:11+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 17 Haziran 2020 476 Görüntüleme

Güneş Keşif Uydusu İlk Yakın Geçiş Testini Başarı İle Tamamladı!

Avrupa Uzay Ajansının (ESA) Güneş bulgu uydusu, kutup bölgelerini kat eden yörüngesi üstünde ilk yakın geçişini gerçekleştirmiş oldu. Avrupa Uzay Ajansının (ESA) Güneş bulgu uydusu, kutup bölgelerini kat eden yörüngesi üstünde ilk yakın geçişini gerçekleştirmiş oldu.

“Space.com” web sitesinde bulunan habere nazaran, Güneş çevresinde ilk turuna süregelen uydu, dün, yörüngesi üstünde Güneş’e en yakın bulunduğu günberi mevkisine ulaştı.

Uydu, bu konumda 77 milyon kilometre yaklaştığı Güneş’i fotoğrafladı. Bu, bugüne dek Güneş’in fotoğraflandığı en yakın koordinat olarak kayıtlara geçti.

ESA uydusu, çekilen fotoğrafları istikbal hafta Dünya’ya yollayacak. Aralık ayında Venüs’e yetişmesi beklenilen uydunun bilim operasyonlarına 2021’de başlaması tahmin ediliyor.

Güneş bulgu uydusu, yörüngede izlediği hususi rota vasıtası ile Güneş’in Dünya’dan görülemeyen kutup bölgelerini kayda almayı amaçlıyor.

Uydu, 10 Şubat’ta uzaya fırlatılmıştı.

NASA’nın Parker bulgu uydusu fazlaca daha tanıdığından geçmiş olduğu durumda Güneş’i direkt olarak fotoğraflayacak donanımı bulunmuyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama