2020-11-13T10:50:44+03:00
Ana Sayfa Spor 13 Kasım 2020 598 Görüntüleme

Fenerbahçe’de yıldız oyuncuya ilk 11 yolu açıldı

Fenerbahçe’den milli ara evveli alınan Konyaspor yenilgisi grupta farklılıklara sebep oldu. Mağlubiyet ardından Erol Bulut değişim sinyali verirken sezon başından beri her bireyin merakla beklediği yıldız isim formayı kapıyor.

Fenerbahçe’den Mert Hakan Yandaş beklentileri devam etmekte. Yıldız orta saha ilk 8 haftada yeterli vakit alamadığı amacıyla şimdilik bekleneni veremedi. Sezon başı kamp çalışmalarında teknik direktör Erol Bulut’un gözüne girmeyi başaran Mert Hakan’ın ilk 11’den olması planlanıyordu. Milli grupta yaşadığı sakatlık ardından formayı tam da o devre çıkış yakalayan Ozan Tufan’a kaptırdı. Son oynanan Konyaspor maçında vakit dahi alamayan 25 yaşındaki oyuncunun hali münakaşa hususu oldu.

Milli ara ardından ilk 11’den değişim yaşanacak. Bu değişimin bir başka esas nedeni den takımdaki rekabet ortamını çoğaltmak. Başkan Ali Koç da daha evvelce yaptığı bildirimde teknik heyetten plus mühim beklentisinin, “Takımdaki her bireyin oynayabileceğine inanması” olduğunu belirtmişti.

Teknik kurul ilk etapta Gustavo, Sosa, Ozan Tufan üçlüsünü bozmayacak. Yalnız Sosa’nın yaşı ve takıma geç katılımı sebebiyle 45 dakika etkili performans sunduğu maçlar oldu. Bu nedenden dolayı Sosa’nın olmadığı veya oyundan çıktığı bölümlerde Ozan Tufan bu bölgeye geçecek ve Mert Hakan, Ozan’ın vazifesini devralacak. Bunun dışında Valencia ve Thiam’ın son maçtaki performansı düşüktü. Bu nedenden dolayı bu iki ismin milli ara ardından kulübeye geleceği haber edinildi. Bu iki kanattan birisinde Mert Hakan Yandaş’ın değerlendirildiği bildirildi.

Taze schenkkan olacak

Sarı-lacivertli grupta henüz ilk 11’den Dimitris Pelkas’ın yeri kanatta garanti. Perotti’nin ise aralık ayından evvelce ilk 11’e girmesi zor görünüyor. Bu nedenden dolayı takıma taze schenkkan olması ve Mert Hakan Yandaş’dan faydalanmak suretiyle ilk 11 kararı bekleniyor. Genç futbolcunun kanatta ilk 11 oynaması söz hususu. Sezon başı oluşturulan taktik çalışmalarda da Mert Hakan çoğu kez kanatta denenmişti.

Karagümrük ile özel maç

Sarı-lacivertliler milli arada hazırlık maçı yapacak. 15 Kasım Piyasa günü Süper Liggen ekiplerinden Fatih Karagümrük ile yapılacak mücadele Dereağzı Lefter Küçükandonyadis tesislerinde gerçekleşecek.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama