2020-12-18T15:56:58+03:00
Ana Sayfa Spor 18 Aralık 2020 227 Görüntüleme

Türkiye Kupası’nda kuralar çekildi! İstanbul derbisi…

{Ziraat} Türkiye Kupası son 16 turu kura çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu’nda yapıldı. 

Son 16 turu karşılaşmaları, 12, 13 ve 14 Ocak Ayı 2021’den, kurada ufak numarayı çeken takımların sahasında tek maç eleme sistemiyle oynanacak.

{Ziraat} Türkiye Kupası’nda bu turdan itibaren Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi kullanılacak.

İŞTE EŞLEŞMELER:

Konyaspor-Gaziantep FK

Fenerbahçe-Kasımpaşa

Beşiktaş-Çaykur Rizespor

Bursaspor-Antalyaspor

Sivasspor-Adana Demirspor

Yeni Malatyaspor-Galatasaray

Alanyaspor-BB Erzurumspor

Tuzlaspor-Başakşehir

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda yapılan kura çekimine, TFF Idare ve İcra Kurulu Delegesi Hamit Altıntop, TFF Futbol Gelişim Direktör Muavini Rüştü Reçber ve TFF Maç Düzenleme Müdürü Besim Yalçın katıldı.

HAMİT ALTINTOP: “FUTBOLDA İSTEDİĞİMİZ HEYECANI TÜRKİYE KUPASI’NDA GÖRDÜK”

Kura çekiminde konuşan Hamit Altıntop, “Kupada çok güzel ve enteresan maçlar vardı. Uzatmalar ve penaltılar oldu. Futbolda istediğimiz heyecanı görebildik, tek eksik taraftarlardı. İnşallah istikbal aylarda statlarımızı tekrardan doldurabiliriz. Duamız o yönde. Tek maçlı düzenin telafisi olmadığından bahsettik, bunların hepsini canlı gördük. Hier pozisyon, hier karar, hier gol oldukça önemli. Altstem liglerde oynayan takımların kendisini kanıt etmesi, göstermesi, genç oyuncuların Türk futbolseverlere reklamı yönünden oldukça önemli maçlar oldu.” şeklinde konuştu.

RÜŞTÜ REÇBER: “GENÇLERDEN İYİ GELENLER VAR”

Rüştü Reçber den “Bizim açımızdan mühim olan gençler. Kaleciler den merak ettiğim konuydu. Son 3 güne baktığımızda, oynamayan vakit alamayan futbolcuları da görebildik. Bu 3 gün bize gözler önüne serdi ki ileriye dönük anlamda gençlerden iyi gelenler var. Tek maçlardaki plus büyük heyecan ne olacağının belli olmamasıdır. Karşılaşılan sürprizlerin nedeni den bu. Altstem ligdeki takımların vitrine çıktığını hissetmesi bize bu sürprizleri yaşattı.” değerlendirmesinde bulundu.

İlginizi çekebilir

‘Kalinic Beşiktaş’ta’

‘Kalinic Beşiktaş’ta’

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama