2020-11-13T10:50:59+03:00
Ana Sayfa Spor 13 Kasım 2020 315 Görüntüleme

Fatih Terim takımı yeni baştan inşa edecek

Ligde 8 hafta geride kaldı. Sezona iki galibiyetle başlayan Galatasaray kısa bir düşüş süreci yaşadıktan sonra toparlandı ve son 3 maçını kazandı. Doruk amacıyla iddialı duruma geldi. Yalnız bu süreçte den Cimbom’un futbolu inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. Fatih Terim, önder Alanya ve Fenerbahçe ile 1 puan farkın kaldığı dönemde bu talihi iyi kullanmak istiyor. Tecrübeli çalıştırıcı, milli maçlar nedeniyle lige verdiği arayı kullanmak amacıyla çalışma başlattı.

DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİKLER

Fatih Terim, takımın bugüne kadar Süper Liggen’den meydana koyduğu futbolun analizini çıkartan ekipten 8 haftada meydana koydukları rakamları istedi. Etkin hocanın önüne ilgi çekici istatistikler geldi. Bu notlara bakıldığında Galatasaray’ın ceza sahası dışından, kontrataktan, duran toptan, altı pastan ve başla gol atamaması ilgi çekiyor. İşte Terim’te önüne gelen ilgi çekici o sayılar…

ALTI PASTAN GOLÜ YOK

-11 golün tamamı ceza sahası içinden geldi. Ne ceza sahası dışından, ne den altı pastan gol atamadı. Yalnız 96 şutun 58’i ceza sahası dışından geldi.

-11 golün 8’i açık oyunda, 3’ü penaltıdan geldi. Kontratak veya duran toptan gol çıkarılamadı. 23 duran topta atılan şutların tamamı boşa gitti.

-11 golün 7’si sağ ayakla, 4’ü sol ayakla geldi. Şimdilik baş golü yok. 19 baş şutu atılmasına karşın…

-Atılan 96 şutun 42’si isabetli oldu. 2’si direkten döndü. 18’i engellendi. 38’i ise isabetsiz şut olarak istatistiklere geçti.

8 HAFTADA NE YAPTI?

-Galatasaray, Süper Liggen’den 8 haftada 16 puan topladı.

-5 galibiyet, 1 beraberlik alırken 2 kez den yenik oldu.

-Bugüne kadar 11 gol kaydederken kalesinde 6 gol gördü.

G.SARAY’IN YENİ YOL HARİTASI

Analiz ekibinin verilen bütün istatistikleri eline alan Fatih Terim, “Bu eksiklerimize karşın bu kadar puan topladıysak, bunları da tamamladığımızda liderliğe plus hızlıca ulaşırız” dedi. Daha efektif ve detaylı goller bulmak amacıyla özel çalışmalar yapma kararı aldı.

İşte 11 günlük aradan başlayarak çözülecekler listesi:

-Ceza sahası dışından şut çalışması yapılacak.

-Altı pasa, forvette kim oynuyorsa daha çok top indirilmesine ağırlık verilebilecek.

-Kontrataklara daha süratli ve sonuca gidecek şekilde çıkılması üstünde çalışılacak.

-Duran top çalışılacak. Luyindama ve Marcao ile Falcao’nun (Babel veya Diagne) kafasına daha çok top atılması amacıyla özel idman uygulaması uygulanacak.

İZİN DÖNÜŞÜ UYGULANACAK

Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam eden sarı-kırmızılılar, dün izne çıktı. Teknik kurul ve futbolcular 3 gün izin yapacak. Sonrasında da Fatih Terim, 8 haftalık süreçte belirlenen eksikleri gidermek amacıyla çalışmalara başlayacak. Grup, Pazartesi günü saat 17.30’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nde tekrardan biraraya gelicek.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama