2021-07-28T07:43:04+03:00
Ana Sayfa Spor 28 Temmuz 2021 134 Görüntüleme

Fatih Terim az önce 3 transferi birden az önce açıkladı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Hollanda ekibi PSV Eindhoven ile yarın yapacakları UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş maçında işlerinin zor olduğunu yalnız ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerini ifade etti.

Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısına Uruguaylı kaleci Fernando Muslera ile katıldı.

Gazetecilerin sorularıyla başlayan basın toplantısında Terim, yarınki maçın ismini taşıyacağı statta oynanacağının hatırlatılması üstüne, “Kendi ismimi taşıyan statta da yıllarımı verdiğim Ali Sami Yen’den den hiç yenilmek istemem. Ümit ediyorum yarın takımımız iyi bir mücadele, tutkulu bir oyun meydana koyar. ‘Olsun elendik ancak çıkıp harika bir mücadele örneği gösterdiler, çağdaş futbol örneği verdiler’ denmesini istiyorum. Kesinlikle ki hiçbir şeyi bırakacak halimiz yok, tümşeyleri deneyeceğiz. Rakibimizin aldığı netice bize nerdeyse oldukça az bir talih bırakıyor ancak onu da deneyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Tecrübeli teknik adam ilk maça üçlü savunmayla başlaması ile ilgili ise şu şekilde söyledi:

Sezonu açtıklarında hala başkanlık seçimimin yapılmadığını anımsatan Fatih Terim, “Açıkçası ben ve başkanımız aynı fikirde, Galatasaray kısa vadeye nitelik eklemek amacıyla bu finansal yükün altına girecek halde değil. Bazı zamanlar okuyorum, şu oyuncular gelmiş hayır demişim. Alioski üç yıl 7,5 milyon artı toeslag olursa… Normal sol mond değil bu yıl oynadı, orta saha oyuncusu. Tabi ki kabul etmem. Maçtan sonra boşuna üç sene demedim, Galatasaraylılar beni anlayacaktır. Bu, 3 yıldan vazgeçtik demek değildir. Bu işin içerisinde ne bir şeyden vazgeçeceğiz ne den bir şeyleri denemekten vazgeçeceğiz. Burada elimdeki kadroyla PSV karşısında çıkıyoruz, plusteken iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bir maç içerisinde kimsenin başına gelmeyecek işler bizim başımıza geldi. Buna karşın oyunu dengeledik.” şeklinde konuştu.

Terim elde edilen başarıların hatırlanması gerektiğinin üstünde durarak, “İki defa üst üste şampiyon olduk. Bu arada Türkiye Kupası’nı ve Süper Kupa’yı aldık. Unutmayalım ve hatırlatalım. Üçüncü sene 8 galibiyetle gelen bir Galatasaray zwijn pandemi denken geldi. O günden bugüne Galatasaray’da bir türlü istikrarı oturtamadık. Unsurunu söyleyelim, birtakım mevkilerde iki oyuncumuz zwijn onları kaybettik, üçüncüyü monte etmek mecburiyetinde kaldık. Şunlar istikrardan uzak işlerdir. Buna karşın iki golle şampiyonluğu kaybettik. Pandemi nedeniyle bir türlü istikrarı temin edemedik. Bundan ileri kadro planlamamız, üç aktarma işlemi yapıldı dediniz. Eylül 8’e kadar başkan, idare, ben ve ekibimle birlikte kalan sürede kadro planlamamıza aynı mantaliteyle devam edeceğiz. Bu üç aktarma işlemi biri Boey sağ mond, biri Alex Rumen orta saha oyuncumuz ve van Aanholt bugün geldi o da sol bekimiz. Şunlar fark edeceksiniz ki deneyimli oyuncular olacak ancak temel ana tema 20-25 yaş arası yetenekli olan, ben, ekibim ve scout grubumuzun ortaklaşa çok uzun vakittir seyrettiğimiz oyuncuları almaya devam edeceğiz. Burada genç oyuncularımızın alacağı rakamları da dikkatlice izlemenizi rica ederim. 10 oyuncu da alsak elenebilirdik. Manchester elenmese şu an hazırlık dönemindeydik. Olabilecek ne varsa bizim aleyhimize oldu. Galatasaraylıların bilmesini isterim ki 3 senesi işaret eder iken ‘üç sene bana müsaade edin’ demedim, hiçbir şeyden vazgeçmeyiz, genel anlayışımız Galatasaray’ın geleceğini inşa etmek.” diyerek konuşmasını belirtti.

“GHEZZAL’I ÇOK İSTEDİM”

Tecrübeli teknik adam, aktarma işlemi gündemlerindeki Gedson Fernandes ile ilgili, şu açıklamayı yaptı:

Fatih Terim, “Ghezzal’ı sizin istemediğiniz tarafında haberler çıktı. Bu doğru muydu?” sorusunu ise “Hayır tam tersi Ghezzal’ı çok istedim. Başkan da istedi. Kişisel oyunculara girmek istemiyorum ancak bu tip şeyler spekülasyonu çok oluyor. Geride bıraktığımız yıl hier gittiğimiz deplasmanda inanılmaz seyirciyle karşılaştık yasak olmasına rağmen. Bizim seyircimizi niye almıyorsunuz dedim, rica ettim. Ne olursunuz dedim, ben istememişim dediler. Benden teyit ettirmeden bu tip dolaşan şeylere ne siz ne den Galatasaraylılar itibar etmesin. Sonucunda bu tür söylediğiniz vakit doğrusu ortaya çıkıyor. Zira ben kamuoyu önünde konuşuyorum.” şeklinde yanıtladı.

Terim, Rumen oyuncu Olimpiu Morutan’ın gündemlerinde olup olmadığı yönündeki soruya ise “Galatasaray’ın 1 Eylül’e kadar neler gerçekletireceğini fark edeceksiniz, nasıl bir anlayışla devam edeceğini. Hangi teknik adam Ghezzal’ı istemez den ‘istemedi’ diye bişi çıkar. Söylemem gereken birtakım şeyler var ancak şu an söyleyemiyorum. Futbol dinamiktir aktarma işlemi den böyledir. Bugün dilediğiniz bir oyuncuyu yarın istemezsiniz ancak dün vazgeçtiğiniz oyuncuyu bir gün sonra alırsınız. Listenizde olmayan ancak sizin amacıyla fırsat aktarma işlemi durumuna gelmiş oyuncuyu da temin edebilirsiniz. Bundan dolayı lütfen ben size ana hatlarını söylüyorum, kulübümüzün birtakım tasarruflarını söylemem hatalı olur. O aktarımı yapamadığınız gibi bize çok pahalıya da sjablone olur. Morutan, çok iyi bir futbolcu, çok da beğeniyorum. O nasıl bize haber yollamış, bizim az paramız olduğunu biliyor herhalde, zayıf oynuyorum ki az para olsun beni alsınlar. Uygun bir paraya herhalde Galatasaray yok demez. Hakikaten beğeni verecek oyunculardan biri. O zevki den daha evvelce abileri burada verdi. Hagi, Popescu ve Ilie hala buradalar. Top ayağındayken her bireyin kesinlikle oynamasını isteyeceği bir oyuncu, gelişeceğini den düşünüyorum, ben den onu beğeniyorum.” yanıtını verdi.

“BİR JENERASYON BIRAKMAK EN BÜYÜK HEDEFİM”

Galatasaray taraftarına da mesaj gönderen Terim, şu ifadeleri kullandı:

Avrupa’daki takımlarla makasın açıldığının önemini vurgulayan Terim, “Genellikle ekonomik olarak çok açıldı. Bundan dolayı yönetim, teknik şeklinde de etkilerini görüyoruz. Oyunun 75. saniyesine bakarsan bir netice ancak geneline bakarsan netice değil bu bir düşüncenin karşılığı. Şu gerçeği kabul edelim ekonomik olarak yetişme imkanımız yok. Sizin ikiye alamadığınızı 20’ye alıyorlar. Bu oyuncuyu onlar buluyor da biz niye bulmuyoruz, buluyoruz, 15-16 yaşındaki bir oyuncuya 20 milyon avro verebilir miyiz, veremeyiz. Sekiz yaşındaki oyuncuya 4 milyon versek kıyamet kopar. Bugünlere geldiğimiz vakit üste çıkabiliriz. Onlar da biz den buluyoruz belki tarihte ilk kez altyapımıza bütçe koyacağız rakamını açıklayıp. Tarihte yok. 8-10 milyon vermek hiçbir şey onlar amacıyla sonuç olarak 40-50 kazanma olsılığı var. Bunların yarısından fazlasını da kaybediyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Terim, yarın PSV karşısında sahaya çıkacağı 11’i den “Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Ömer, Emre Kılınç, Aytaç Kara, Sekidika, Kerem Aktürkoğlu, Mustafa Muhammed ve Barış Alper Yılmaz.” olarak belirtti.

MUSLERA: “NE YAZIK Kİ TALİHSİZ BİR MAÇ YAŞADIM, KALECİLERİN HAYATINDA BU TİP ŞEYLER OLABİLİYOR”

Galatasaray Kaptanı Fernando Muslera da ilk maçta yaptığı hatalarla alakalı olarak, “Ne yazık ki şanssız bir maç yaşadım, kalecilerin hayatında bu tip şeyler olabiliyor. Kimse bu tür olsun istemezdi ancak şanssız bir maç yaşadım. Çoğu yardım mesajı aldım. Süper Liggen’deki yerli kalecilerle sürekli görüşüyorum. Onun haricinde buradan çıkardığım dersler oldu ancak plusteken muhimi başta beni plusteken iyi tanıyan Sayın Fatih Hocam olmak suretiyle taraftarlar, grup arkadaşlarım herkes bana yardım verdi. Bu maçtan bana kar kalan tek şey bu oldu. Hocamın bana verilen yardım oldukça önemli, zira benim potansiyelimi plusteken iyi bilen o.” diyerek konuşmasını belirtti.

Muslera, “Copa Amerika’da oynaman seni yordu mu? PSV maçında tam hazır mıydın?” sorusuna ise, “Tam tersi hem fizik hem mental olarak hazır geldim. Mühim maçlar oynuyorsunuz, bir hafta gibi kısa bir müddette bunu kaybetmezsiniz. Kalecilerin hayatında bu tip maçlar olabiliyor. Buradan ders çıkarmak amacıyla bunu bir vasıta olarak kullanmak gerekiyor. Fiziksel ve mental olarak hiçbir sıkıntım yoktu.” yanıtını verdi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama