Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Taklamakan Çölü’ndeki Fuman Sahasında Petrol ve Doğal Gaz Üretimi 26 Milyon Tonu Aştı

Çin Ulusal Petrol Şirketi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yer alan Taklamakan Çölü'ndeki Fuman Petrol Sahası'nda toplam hidrokarbon üretiminin petrol eşdeğeri olarak 26,86 milyon tona ulaştığını bildi

Taklamakan Çölü'ndeki Fuman Sahasında Petrol ve Doğal Gaz Üretimi 26 Milyon Tonu Aştı
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Ulusal Petrol Şirketi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yer alan Taklamakan Çölü’ndeki Fuman Petrol Sahası’nda toplam hidrokarbon üretiminin petrol eşdeğeri olarak 26,86 milyon tona ulaştığını bildirdi. Zorlu çevre koşullarında sürdürülen sondaj projeleri kapsamında, yerin 8 bin 80 metre altındaki katmanlardan 500 milyon yıllık kayaç örnekleri de yüzeye taşındı.

8 Bin Metreyi Aşan Sondajda Tarihi Karot Örneği

Bölgedeki arama faaliyetleri çerçevesinde Zhentan-1 kuyusunda yürütülen çalışmalarda kritik bir derinlik eşiği aşıldı. Çin Merkez Televizyonu tarafından aktarılan verilere göre, yer kabuğunun 8 bin 80 metre derinliğinden çıkarılan jeolojik numunelerin yaklaşık 500 milyon yıllık bir geçmişe sahip olduğu saptandı. Bu işlem, Tarım Havzası genelinde 8 bin metrenin üzerindeki derinlikten sağlanan ilk karot numunesi olarak kayıtlara geçti.

Ultra Derin Kuyulardan Milyonlarca Tonluk Çıkarım

Fuman Sahası’ndaki operasyonlar neticesinde bugüne dek 20,36 milyon ton ham petrol ile 8,15 milyar metreküp doğal gaz yeryüzüne çıkarıldı. Altyapı yatırımları kapsamında açılan 485 ultra derin kuyunun 133 tanesinden 100 bin tonun, 464 tanesinden ise 10 bin tonun üzerinde verim alındı.

Tarım Havzası genelindeki kanıtlanmış toplam petrol ve doğal gaz rezerv hacminin 5 milyar tonu geride bıraktığı, bu rezervlerin yarısından fazlasının ise 6 bin metreden daha derin tabakalarda yer aldığı kaydedildi. CNPC bünyesindeki teknik ekipler, 8 bin metreden temin edilen yeni taş örnekleri üzerinden katman kalınlığı, hidrokarbon olgunluğu ve derin enerji rezervlerine yönelik incelemelerini sürdürüyor.

Taklamakan Çölü’ndeki Fuman Sahasında Petrol ve Doğal Gaz Üretimi 26 Milyon Tonu Aştı
0
Haber Bülteni
Bültenimize Katılın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Abone olarak Gizlilik Politikası metnini kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberci 7/24 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!