2021-01-04T22:52:52+03:00
Ana Sayfa Spor 4 Ocak 2021 532 Görüntüleme

Dilmen’den F.Bahçelileri heyecanlandıran açıklama

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’yı 3-0’schuiflade geçtiği maçı NTV’deki ‘%100 Futbol’ programında yorumladı. Dilmen, sarı-lacivertli kulübün aktarma işlemi gerçekleştireceği mevkiyi belirtti.

Dilmen, “Fenerbahçe’nin stoper alma olsılığı çok yüksek. Sağ mond sorunu yok, sol mond alabilmek zorlama olur. İlk 11’den Gustavo ile Pelkas’ı cebime koyarım, başka oyuncuları form-formsuzluğa göre değiştiririm.” dedi.

İşte Rıdvan Dilmen’ter sözleri…

– “Penaltı pozisyonunu Halis hoca görmedi ancak VAR hakemi Zorbay Ufak çağırması lazımdı. Dünkü pozisyon gibi değildi, VAR kesinlikle çağırmalıydı. İlk yarı skoru hakem amacıyla talih oldu. Kasımpaşa şayet saldırı yaparsa Valencia etkili olur. Kasımpaşa’da iyi oynayan yoktu. Fenerbahçe’nin arzusu tabii bu halde etkili oldu.”

– “Fenerbahçe rahat bir galibiyet aldı. Doruk yarışı yapıyorsunuz, bir eşik var örneğin onu Beşiktaş atlattı, şimdi Fenerbahçe’den geçiyor. Oyuncuların fiziksel ve mental olarak artması mühim.”

– “İki grup da eksik, Fenerbahçe’den den eksikler var. Sakatlıklar ve Kovid nedeniyle oyuncular sınavdan geçiyor. Sinan bence şansını iyi kullandı, etkili olmaya çalıştı. Belki 2. kez 11 çıkıyor ve arayışları var. Pelkas’ın ne kadar doğru aktarma işlemi olduğunu görüyoruz, yaratıcı, hevesli.”

– “Kasımpaşa coşkulu, akıllı bir futbol oynayan bir grup. Hazırlık maçı havasında oynadı maçı. Fenerbahçe ise final maçı gibi istekliydi, hem nitelik, hem heves farkı vardı. 3 gol buldu, pozisyonlara da girdi. Bir penaltı verilmedi, bir den haklı ofsayttan iptal var.”

“FERDİ 11’DE OLMAZ”

– “Ferdi tam geniş alan oyuncusu, ilk 11’den niye başlamaması gerekliliğini anlatmak yönünden mühim. Kontra atak oyuncusu.”

– “Fenerbahçe’den teknik direktörlük çok takımdan zahmetlidir. Ben 2-3 hafta evvelce teknik direktör farklılığı, 2-3 oyuncu hamlesi yapılması gerekliliğini söyledim. Fenerbahçe’nin bir başkanı ve sportif direktörü var, biz dışarıdan bakıyoruz, yorum yapıyoruz, görüşlerimiz var. Ali bey doğru veya hatalı yapmıştır, bunu vakit gösterir.”

– “2,5 senede çok hoca değiştirdim, Aykut Çok büyükte, Cocu, Koeman, Ersun Yanal, Tahir hoca diyebilir Ali Koç. Bu sene Erol hocada karar kıldı. Daha ligin 3’te 1’i oynanmışken göndermem benim ve kulübün imajını sarsar diye düşündü bence. Göndermekle göndermemek arasında gitti geldi diye düşünüyorum. Bu deneyim. Çok sık antrenör değiştiren bir başkan olmak istemiyorum, tökezlerse bakarız diye düşündü.”

“SEZON SONU İLK 3 BELLİ”

– “Türkiye’den ilk 3, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray olacak, bu gözüküyor. Son hafta ilk 3 şunlar olur, araya kimse giremez.”

– “Mert Hakan’ı sahada her kısımda görürüz, koşu uzaklığı ve temposu yüksek bir oyuncu. Yalnızca sakinliğe ve koordinasyona gereksinimi var. Sivas’ta schoolklas oyunculuktan Fenerbahçe’den çok koşan bir oyuncuya geldi.”

– “İki iyi sol bekiniz var Türkiye standardında ve epey zamandır oynamayan stoperi sol mond oynatmak mecburiyetinde kalıyorsunuz. Ben tercihimi Gökhan veya Nazım’dan yana kullanırdım, Gökhan sol mond den oynamıştı.”

– “Fenerbahçe bir şamar yemiş. Başakşehir maçı Fenerbahçe’ye çok yaramış örneğin. Bu eşiği Beşiktaş atlattı örneğin. Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçları vardı Beşiktaş’ın, Fenerbahçe den Başakşehir, Kasımpaşa ve Alanya devresine geldi. Oyuncuların rekabetçi ortama gelmesi den mühim.”

“ALİ KOÇ BAZI ŞEYLERİ GÖRMÜŞ”

– “Sayın başkanın tüm söylediklerine katılıyorum. İki maçta Fenerbahçe 7 gol attı, 1 gol yedi. 2 maçta 7 gol atan bir kulüp başkanı olarak serzenişte bulunmantadır. Ben bunu kıymetli buluyorum. Deneyim kazanıyor, futbol dünyası büyük adı verilir ancak küçüktür. Birtakım şeyleri görüyor ve duyuyor. Mektup yazmış, yanıt alamamış, bu da garip.”

“KURAL SADECE TÜRKİYE’DE Mİ?”

– “Sergen Yalçın, ‘Hocam penaltı değil demişsin pozisyona’ dedi. Fenerbahçe maçında Thiam’ın pozisyonuna bişi dedin mie dedi? Ben alakası yok dedim, ‘Tamam o vakit hocam’ dedi. Sergen hoca, kural bu tür diyor dedi. Bana bu kuralı birisi göstersin. Ali Palabıyık penaltıları var ya, bunun kuralını biri bana okusun, bu kurallar yalnızca Türkiye’den mie uygulanıyor? Ben dün akşamki pozisyonun penaltı olmadığını söylediğim amacıyla özür mü dileyeceğim?”

– “Hakemlerin kafalarında diğer şeyler olduğuna inanıyorum. Son 2 maçın hakemini değiştirmişler. Türkiye’den ilk kez oldu bu.”

“OKAN BURUK VE FATİH TERİM”

– “Kadrosuna göre kolay zekayı kullananlar avantajlı çıkacak. Bu devre antrenörler amacıyla den mühim bir çalışma devresi. İki teknik direktörün yeri garanti, sonlardaki Okan Buruk ve Fatih Terim. Oldukça başarılı diye tanımladığımız Alanya ve Gaziantep hocası da 3 maç kötü gitse tartışılır.”

– “Erol hoca maç sonucunda Pelkas ile konuşurken gördüğümde ben beğendim. Orada teknik direktör ve oyuncu temasını ben kötü bulmadım. Obradovic tipi bir teknik adamla ben zorlanırım, bir tek dövmediği kalıyor. Erol hoca söylerse, ne söylüyorsun demem. Niye 4 olmadı diyor belki.”

İlginizi çekebilir

‘Kalinic Beşiktaş’ta’

‘Kalinic Beşiktaş’ta’

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama