2020-08-27T08:19:28+03:00
Ana Sayfa Dünya 27 Ağustos 2020 864 Görüntüleme

Bağışıklığınıza güvenmeyin!

Biri Hollandalı, biri Belçikalı olmak suretiyle Avrupa’da iki bireyin koronavirüsü yendikten aylar sonrasında tekrardan hastalığa yakalandığı duyuruldu. Virologlar, haberlerin ‘iyi haber olmadığı’nı ifade ederek bu senenin ilk haftalarında hastalıkla savaşan binlerce bireyin yeniden Kovid-19’a yakalanabileceğine ilgi çekti. DSÖ danışmanlarından Profesör Marion Koopmans, Hollandalı hastanın zayıflamış bağışıklık sistemine haiz ihtiyar biri bulunduğunu belirtti. Hastanın cinsiyeti ya da tam yaşı açıklanmadı.

ÖLÜ VİRÜSTE TEST POZİTİF

Katholieke Universiteit Leuven’den Prof. Van Ranst, hastanın, ilk bulaştan sonrasında tasarladığı antikorların ikinci bir vakayı önlemek amacıyla kafi olmadığını ifade etti. Diğer yandan bilim adamları, ölü virüs parçalarının bedende aylarca kalabileceğini ve şahıs bundan sonra hasta ya da bulaşıcı olmasa da bunun pozitif bir kontrol neticesine niçin olma ihtimalini ifade etti. Eksperler, virüsün iki örneğinin değişik olup olmadığını görmek amacıyla kalıtsal kontrol gerekliliğini açıkladı. Avrupalı hastaların her ikisinde de hal netleştirilmedi, yalnız Hong Kong’daki hastanın tekrardan enfekte bulunduğu kanıtlandı. 

ÖNEMLİ OLAN HASTALIĞIN SIKLIĞI 

Rotterdam’daki Erasmus Tıp Merkezi’ni yürüten Prof. Koopmans, tekrardan bulaşmaların beklendiğini söyleyerek, “Birinin tekrardan enfeksiyonla meydana çıkması beni endişelendirmiyor. Bu durumun ne sık sık meydana çıktığını anlamamız gerekiyor” dedi. Belçikalı bayan hasta ile ilgili konuşan virolog Prof. Marc Van Ranst, “Bu iyi bir haber değil. Kovid-19’u ilk defa martın ikinci haftasında yakalandı, sonrasında haziranda ikinci kez enfekte oldu” dedi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama