2020-09-02T08:15:39+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 2 Eylül 2020 412 Görüntüleme

AVM’lerde alışveriş hacmi yüzde 70’i aştı

Şuana kadar yurtiçi ve yurtdışında 50’nin üstünde AVM’ye proje & konsept geliştirme, kiralama ve idare hizmeti veren KDM’nin kurucusu Murat İzci, pandeminin sektör üstündeki etkilerinin azalmakta bulunduğunu söyleyerek, “Tecim hacmi geride bıraktığımız senenin aynı devresine nazaran yüzde 70’i geçti. İkinci bir dalga gelmezse sektör sene sonuna kadar normalleşir” dedi.

16 İLDE HENÜZ AVM YOK

Gerçekleştirdikleri araştırmayla Türkiye’nin AVM haritasını çıkardıklarını altını çizen İzci, neticeleri şu şekilde söyledi: “Eylül itibarıyla ülke çapında AVM adedi 434. Piyasa sayısal değeri 58 milyar dolar. İstihdam ise 520 bin. 81 ilin 65’inde AVM var. Kiralanabilir alan listelenmesinde başta İstanbul var, onu Ankara ve İzmir izliyor.” 

DURUP NEFESLENMEK GEREK

Bin şahsa düşen metrekare sıralamasında sıralamanın Ankara, İstanbul, Bolu olarak değiştiğini dile getiren İzci, “İlçelere bakıldığında ise İstanbul Bakırköy, İzmir Balçova, İstanbul Şişli. Bu araştırmadan çıkan neticelere nazaran AVM yatırımlarıyla alakalı durup bir nefeslenmek gerekiyor” dedi. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama