2020-09-29T23:06:01+03:00
Ana Sayfa Yaşam 29 Eylül 2020 538 Görüntüleme

Araçları böyle korudular! Yastık, yorgan, kilim…

Araçlarına yastık ile tedbir alan otomobil galerisi sahibi Zekayi Ademci, “Tanrı’tan gelen baş göz üzerine ne yapalım, takdiri ilahi, o verdi biz den kendimize önlem aldık. Ancak önlem alabildiğimiz kadar aldık. Tekrar arabalarda küçük tefek delikler var. Aniden vurdu, ceviz büyüklüğünde, 2017’dekinden biraz daha hafifti. Ancak bu da az değil, arabalarda tekrar hasar var. Bir alanı içerideydi, dışarıda olanlarda biraz hasar var. Ne bulduysak içeride, bazı durumlarda üstümüze örtüp yattığımız şeyler vardı, yorgan yastık ne bulduysak koyduk” dedi.

YORGAN VE YASTIKLA ÖNLEM

Yorgan ve yastık ile tedbir alan bir başka galerici olan Mehmet Cengiz Kitapçıoğlu ise, “Dolu bir anda bastırdı, ceviz, fındık büyüklüğünde. Bir anda olunca elimize ne geldiyse, arabaların paspası, içerideki battaniye ne varsa, bagaj korumaların hepsini serdik üzerlerine. Haberimiz yoktu daha önceden. İki üç aracımızda hasar var ancak erken davrandığımız amacıyla çok vurmadı hasar, 5-6 adet 10 adet yalnız değdi” şeklinde konuştu.

Kitapçıoğlu, yorganla korumaya çalıştığı aracının beraberinde dolu yağışını anlattı. Araçlara battaniye seren galerici Kadir Ümit Atabek, “Haberimiz yoktu, hep ‘yağacak’ diyorlar yağmıyor. Meteoroloji uyarmadığı vakit hep bu tür şeyler başımıza geliyor, 2017’den den benzeri olmuştu. Paspaslar, örtüler, battaniyeler, pıt pıtlar var. Bunlarla tedbir almaya çalışıyoruz” diyerek konuşmasını belirtti.

 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama