2020-10-26T00:09:06+03:00
Ana Sayfa Dünya 26 Ekim 2020 571 Görüntüleme

ABD’de yeni ‘George Floyd’ vakası

ABD’den yaşanan üçüncü George Floyd vakasının görüntüleri ülkede infial oluşturdu.

ABD’den bu kez den Kalifornia eyaletinin San Bernardino kentinde yaşanan diğer bir polis şiddeti neticesi ölüm vakasının görüntüleri yayınlandı. Kalifornia eyaletinin San Bernardino kentinde bir içki dükkânının önünde, polis, mahalli saatle 11.30 civarlarında bir bireyin “rahatsızlık verilen” ihbarını aldı.

Hadise yerine gelen San Bernardino polisi, siyahi bir bireyin otopark bölümünde arabaların üzerine atladığını ve etrafa rahatsızlık verdiğini belirleme etti. İsmi açıklanmayan kişiyle bir müddet boğuşan polis, siyahi şüpheliyi vurarak öldürdü.

PROTESTOLAR BAŞLADI

San Bernardino polisi, silahlı bulunduğu iddia edilen siyahi bireyin polisin dur emrine uymadığı ve polisle boğuşmaya başladığını daha sonra kaçarken polis doğrultusundan vurularak öldürüldüğünü belirtti.

Çavuş John Echevarria “O yerin otoparkında araçların üstüne atlayan bir adam vardı. Şüpheli verdiği emirleri yerine getirmeyi reddetti” şeklinde konuştu.

San Bernardino polisi, vakanın kamera görüntülerini yayınladı. Vakanın görüntülerinin yayınlanmasının sonrasında bölümde protestolar başladı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama