2020-09-08T08:39:52+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 8 Eylül 2020 354 Görüntüleme

Yerli kaynak makinesine 27 milyon lira yatırım

Güç elektroniği bölümünde Türkiye’de ilkleri yapmak amacıyla, Koloğlu Tüm ortaklık doğrultusundan kurulan Kolarc Makine, yüzde 100 yerli ana para ve ulusal teknolojiyle tasarladığı kaynak makineleriyle pazarda dışa bağımlılığın azaltılmasına katkıda bulunmantadır. 80 milyon dolarlık kaynak makine ve ekipman piyasanın aşağı yukarı yarısının ithal makinelerden oluştuğunu bildiren Kolarc Makine Genel Müdürü İlker Olucak, “Türk mühendislerinin ilerlettiği yüzde 100 yerli teknolojiyle imal edilen Kolarc kaynak makineleriyle girdiğimiz her sektör ve pazarda kullananların takdirini kazanıyoruz. Hendek Organize Endüstri Bölgesi’nde aşağı yukarı 27 milyon TL yatırımla kurduğumuz fabrikamızda, aşağı yukarı 40 milyon dolarlık ithalatın azaltılmasında mühim bir rol üstleniyoruz” dedi.

400 MİLYON $’LIK PAZAR

Endüstri ve inşaatta mühim bir rol oynayan kaynak sektörünün 400 milyon dolarlık piyasa ebatlarına ulaştığını izah eden Olucak, bunun 320 milyon dolarının sarf malzemeleri, 80 milyon dolarının ise makine ve ekipmanlardan oluştuğu verisini verdi. Kaynak makine ve ekipmanlarının, çelik sarfedilen her sektörde kilit dikkate mevcut olduğunu bildiren Olucak, “Otomotiv, beyaz eşya, vapur yapımı, inşaat, makine ve mobilya sektörlerinde kaynak makine ve ekipmanları kullanılıyor. Türkiye ekonomisinin en mühim sektörleri, nihai ürün üretimi amacıyla kaynak ekipman ve makinelerine gereksinim duyuyor” şeklinde konuştu.

TEKNOLOJİK ÜRETİM

Ürünlerini başta Avrupa olmak suretiyle toplam 20’den çok ülkeye ihraç eden Kolarc, toplam cirosunun yüzde 20’sini ihracattan elde ediyor. Bu seviyesi istikbal senelerde yüzde 60’ın üstüne çıkarmayı amaçladıklarını söyleyen İlker Olucak, “Ürünlerimiz kaynak makine sektöründeki küresel önder firmaların mevcut bütün teknolojileri içeriyor. Yerel ve internasyonal pazarda nitelik, performans ve fiyat avantajıyla rekabette iddialıyız” diyerek konuşmasını belirtti.

ROBOTLARLA ÇALIŞIYOR

Robotlara uyumlu Türkiye’nin ilk kaynak makine yapımcısı olduklarını söyleyen İlker Olucak, dijital komünikasyon alt yapısına haiz kaynak makinelerinin sektörün lider saniyesel ve işbirlikçi robot markalarına en ciddi ölçüde bağlanabildiklerini açıkladı. Olucak, ilerlemiş ark deposu fonksiyon paketleriyle de kaynak uygulamalarında mühim seviyede vakit tasarrufu ve nitelik sürekliliğinde yarar sağladıklarına ilgi çekti.

ÜRÜNLERİ ‘ENDÜSTRİ 4.0’A İDEAL OLARAK TASARLIYOR

Dijital dönüşümden yardım alarak yeni fikirler, yeni teknolojiler, yeni hizmet modelleri geliştirdiklerini bildiren İlker Olucak, şu şekilde söyledi: “Kaynak teknolojilerinin dijitalleşmesi ve geliştirmesinde lider rol üstleniyoruz. Ürünlerimizi Sanayi 4.0 dönüşüm sürecindeki ve ileride bu dönüşüme haiz olmak isteyen firmalar amacıyla tasarlıyoruz. Kaynak esnasında elde ettikleri bilgileri ortak veri tabanında saklıyor; nitelik, üretim ve tedarik zincirinin gereksinim duyduğu tüm bilgileri uzaktan erişime ideal şekilde anlık olarak işliyoruz. Süreçleri en yüksek verimlilikte yönetiyor, kısa vakitte tedavi ve maliyet düşüşü sağlıyoruz.”

İlginizi çekebilir

Ön izin şartı kaldırıldı

Ön izin şartı kaldırıldı

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama