2020-08-19T08:47:16+03:00
Ana Sayfa Dünya 19 Ağustos 2020 284 Görüntüleme

Yaz bitiyor, kovid azalıyor

Dünya çapında Kovid-19 olay adedi 22 milyonu geçti. Vakaların en çok gördüğünüz ABD’de 5 milyon 612 bin 27 şahıs Kovid-19’a yakalandı. Karşı karşıya eğitimin başladığı ortamlardan ayrı ayrı vakalar gelmeye devam eder iken Florida’da minimum 3 okul kapatıldı. Kaç çalışanın ve öğretmenin karantina altına alındığının bilinmediği ifade edildi.

JAPONYA’DAN YENİ REKOR

Japonya’da son 24 saat ortamında 642 olay belirlendi. Ülkede Kovid-19′a bağlı sebeplerle 16 şahıs öldü. Bu sayı 25 Mayıs’ta erişilen en yüksek ölüm adedi olarak kayıtlara geçti.

5 AYIN ZİRVESİ

Süreçte örneğin gösterilen Cenup Kore’de son 5 ayın en yüksek olay sayısına rastlandı. Bir günde 279 pozitif olayın belirleme edilmiş olduğu ülkede sayılar tekrardan üç hanelilere terfi etti. Seul idaresi önlemler amacıyla tekrardan düzenleme sürecine girdi.

İSPANYA KAPANIYOR

İspanya’nın en tanınmış ve kalabalık bölgelerinden Endülüs, Galiçya, Cantabria, Castilla ve Leon’da sıkı yasaklar getirildi. Corona virüsü salgınının sürat kazanmaması amacıyla önlemlerin artırıldığı {belirtilirken} Mayorka ve Ibiza’dada havuz partileri ve teknede parti gerçekleştirmek yasaklandı.

HASTANELER DOLDU

Lübnan’da corona virüsü salgını tesirini işaret ediyor. Lübnan Sıhhat Bakanı, hastanelerin tam kapasiteye eriştiğini belirtti. Fransa’da da iş yerlerine maske takma zorunluluğu geldi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama