2020-07-23T08:14:40+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 23 Temmuz 2020 534 Görüntüleme

Yatırım sayısında aylık rekor

BETA Kimya A.Ş., Ortadoğu ile Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi GEBKİM Kampüsü’nün esasını attı. Törene Endüstri ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tecim Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle katıldı. 315 milyon TL’lik yatırımla kurulacak tesiste ilk defa yerli ve ulusal yeni kuşak yapıştırıcılar üretilecek. Törende konuşan Bakan varank Kovid-19 salgını döneminde bile yoluna durmaksızın devam eden gerçek sektör amacıyla heyecanlı bir güne daha tanıklık ettiklerini ifade etti.

OSB’LERDEN İYİ HABER

“Pandemiye karşın devletimizde üretim durmadı” diyen Varank yatırım cephesinde de oldukça pozitif ilerlemeler bulunduğunu açıkladı. Varank “Senenin ilk %50 sinde hususi sektörün 84 milyar liralık durağan(durgun) yatırımı amacıyla teşvik belgesi verdik. Haziranda ise 859 yatırım teşvik belgesi düzenleyerek teşvik tarihimizdeki aylık belge rekorunu kırdık. Bu yatırımlar bitirildiğinde 129 bin vatandaşımıza yeni iş imkanları doğacak” dedi.

Gerçek sektörün henüz {gayet} canlı ve hareketli bulunduğunu altını çizen Varank “Temmuzun ilk iki haftasında OSB’lerdeki elektrik kullanımı, nisan-haziran sürecini geride bırakmanın beraberinde martın aynı sürecini de işlemiş halde. Şu demek oluyor ki salgın evveli devreye nazaran sanayideki elektrik kullanımı daha sık” şeklinde konuştu. Bakan Pekcan ise video konuşma yöntemiyle katılmış olduğu törende “BETA Kimya A.Ş’nin yeni yatırımı, ülkemizin yüksek teknoloji ve yüksek katma kıymetli üretim ile dışsatım stratejisiyle örtüşüyor” şeklinde konuştu.

KOSGEB’DEN 1 MİLYON LİRALIK YENİ DESTEK

Bakan Varank törendeki konuşmasında, KOSGEB’in, ‘KOBİGEL uygulaması’yla yeni çağrıya çıkacağını ve işletmelere 1 milyon liraya kadar dijitalleşme desteği vereceğini açıkladı. Varank “Hedefimiz hem teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin envanterini genişletmek hatta bu teknolojileri kullanan firmalarımızın miktarını çoğaltmak. Çağrımız 17 Eylül’e kadar açık” dedi.

500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Törende konuşan BETA Kimya A.Ş. Idare Kurulu Başkanı Adil Pelister, kurulacak tesis ile Türkiye’nin stratejik sektörlerine yönelik yerli ve inovatif ürünlere odaklanacaklarını söyleyerek “Senelik 150 bin ton üretim kapasitesine haiz olacak yeni birleşik tesisimiz ile 500 şahsa istihdam sağlayacak ve yüksek katma kıymetli 5 yeni ürün kategorisine daha ismim atacağız” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ise “Ciddi şekilde devletimizde yatırım iştahının bulunduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama