2020-10-19T08:19:39+03:00
Ana Sayfa Spor 19 Ekim 2020 461 Görüntüleme

Vida Milli takımda da tartışılan adam oldu

Beşiktaş’ın tecrübeli stoperi Domagoj Vida, bu sezon performansındaki düşüşle ilgi çekiyor. Senelik 3.4 milyon euroluk ücretiyle takımın en fazlaca kazanan ismi olan Hırvat futbolcu, buna rağmen beklentilerin altında kalıyor.

Sezon başında aktarımı konuşulan Vida, ücret indirimine gidip gitmeyeceğine dair ilerlemelerle den gündeme geldi.

Böylelikle siyah-beyazlı ekipte kalan ve 2022’ye kadar sözleşmesi tespit edilen tecrübeli oyuncu, önceki sezonlardaki parlak futbolundan uzakta kaldı.

Kulübünde etkin bir grafik çizemeyen Domagoj Vida, milli arayı da hayal kırıklığıyla geçirdi. Hırvatistan Milli Takımı’nın iki resmi maçından birisinde hiç talih bulamayan futbolcu, bir hazırlık karşılaşmasında vazife aldı, forma giydiği resmi karşılaşma olan Fransa maçında ise hatalarıyla eleştiri topladı.

Vida, UEFA Uluslar Ligi’ndeki İsveç maçında yedek kulübesinde bekletildi; Fransa karşılaşmasında ise ilk 11’den vazife aldı.

Fransa’ya 2-1 kaybettikleri maçta topu uzaklaştırmaya çalışırken Griezmann’a resmen asist yapan Vida, Mbappe’nin golündeyse rakibini marke edemedi.

2018 Dünya Kupası’nda final oynayan Hırvatistan’da yıldızını parlatan tecrübeli oyuncu, Avrupa kulüplerinin transferdeki gözdesi durumuna gelmiş, kendisi amacıyla 30 milyon euroya yakın aktarma işlemi teklifleri yapıldığı ileri sürülmüştü. Beşiktaş’ın o devre kadrosunda tutmayı tercih ettiği Vida, iki sene içerisinde yaşadığı düşüşle bundan sonra bu tür ciddi talipleri bulunmayan bir oyuncu durumuna geldi.

‘Oynamasa daha iyi’

Domagoj Vida’nın Fransa maçındaki performansı yurdunda olumsuz anlamda geniş yankı uyandırdı. 31 yaşındaki savunmacı hakkındaki oluşturulan haberlerde kötü oyuncu öne çıkarıldı. Hırvat Netwerken internet sitesindeki haberde, “Domagoj Vida, Fransa maçında trajik bir figürdü. Teknik direktör Dalic, Vida’yı tercih etmese daha iyi olurdu” yorumu yapıldı.

Jutarnji gazetesinde ise şu değerlendirmeye yer verildi: “Futbol yorumcularının, medyanın ve taraftarların genel kanısına göre Vida, milli takımın ekim ayındaki üç maçının plusteken mühim kaybedeni. Üçüncü maçta oynamasa daha iyi olurdu. Domagoj Vida’ya neler oluyor? Milli takımın plusteken mühim isimlerinden olan futbolcu kulübü Beşiktaş’ta da iyi bir sezon geçirmiyor.”

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama