2020-12-07T00:15:56+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 7 Aralık 2020 408 Görüntüleme

Uçuş ağında 17 yılda imzalanan 600 havacılık anlaşmasıyla artış sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 17 senede 600’ün üstünde çift havacılık müzakeresi sağlayan Türkiye’nin, dünyada en teknolojik uçuş ağına sahip ülke mevkisine yaklaştığını bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü bundan dolayı AA muhabirine yaptığı bildirimde, Türkiye’nin, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) delegesi 192 ülkenin 173’ü ile çift havacılık anlaşması tespit edilen dünyanın en teknolojik uçuş ağına sahip ülkelerinden olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin 127 ülkede 329 noktaya ulaşan uçuş ağıyla, küresel hava taşımacılığın gelişimine plus çok katkı gerçekleştiren ülkelerden olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, “Son 17 senede 600’ün üstünde çift havacılık müzakeresi gerçekleştirerek, Türkiye’yi dünyanın en teknolojik uçuş ağına sahip ülke mevkisine getirdik.” şeklinde konuştu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde bulunduğu gibi Türkiye’den den uçuşların durma noktasına yaklaştığını izah eden Karaismailoğlu, şunları kayıt etti:

“Küresel havacılık sektörü, tarihinin plus büyük kriziyle karşı karşıya kalmıştır. Ocak Ayı 2020’dennenboom bu yana, Avrupa’da 2019’a göre yüzde 79 düşüşle 1,4 milyar yolcu kayıbı yaşanmıştır. Türkiye’den ise havacılık sektörü, yüzde 56 daralma yaşamıştır.”

Salgın kısıtlamaları da öneme alınarak 96 ülkede, 155 noktaya uçuş uygulanabildiğini bildiren Karaismailoğlu, vatan içerisinde 44 havalimanına, toplamda 199 noktaya sefer gerçekleştirildiğini söyledi.

Karaismailoğlu, vatan dışı uçuşların chartervliegtuig, tarifeli ve tahliye uçuşlarını içerdiğine işaret ederek, salgının seyrine ve ülkeler doğrultusundan getirilen kısıtlamalara bağlı olarak uçuş sayılarında farklılıklar gözlemlenebildiğini kayıt etti.

THY’nin, günlük sefer adedi bakımından Avrupa’nın plus çok uçuş sağlayan hava yolu şirketlerinden olduğunu izah eden Karaismailoğlu, “Tekrar Avrupa’da pandemi döneminde yolcusunu plus çok artıran havalimanı, yüzde 7 artışla İGA İstanbul Havalimanı olmuştur.” dedi.

AA

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama