2020-12-07T00:15:39+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 7 Aralık 2020 450 Görüntüleme

Son dakika… ABD’li şirketten Türkiye’ye dev yatırım! Ruhsat başvurusunda bulundu

ABD’li otomobil yapımcısı Ford ile Alman otomobil markası Volkswagen arasında, Ocak Ayı 2019’da ticari vasıtalar, elektrikli otomobiller ve otonom teknolojileri ilerletmek üzere anlaşmaya varıldı. Sabah’ın haberine göre uyuşma kapsamında da iki markanın ortak platformda ticari vasıta geliştireceği ve bu araçların üretim yeri şeklinde de Türkiye’yi düşündükleri duyuruldu.

2022’den yollarda olması beklenilen araçların üretim yeri ile ilgili, şimdilik firmalar doğrultusundan resmi bir açıklama yapılmadı. Yalnız Ford’un Kocaeli Fabrikasına ait olan arazi üstünde kazı ve zemin sağlamlaştırma çalışmaları başladı. Geride bıraktığımız hafta Başiskele İlçesi Belediye Meclis toplantısında aşağı yukarı 20 milyon değerinde 71 araçtan meydana gelen bir vasıta filosunun Ford doğrultusundan, Başiskele Belediyesine verilmesi hakkındaki madde ile bu husus yeniden gündeme geldi. Toplantıya başkanlık yapan Belediye Başkanı Yasin Özlü, Husus gündeme geldiği zaman meclis üyelerine kapsamlı bilgi verdi ve şöyle dedi: “Ford bizim bölgemizde aşağı yukarı 600 dönümlük bir alan üstünde Türkiye’nin son dönemdeki plus büyük yatırımını yapmaya hazırlanıyor. Aşağı yukarı 100 bin metrekarelik yeni bir fabrikadan konuşuyoruz. İnşaatla alakalı çalışmalar devam etmekte. Ruhsat süreçleri başladı” diyerek proses ve bağışlanan vasıtalar ile ilgili bilgi verdi.

FORD İNŞAATA BAŞLADI

Özlü, “Başiskele İlçemiz ile Gölcük İlçesi arasındaki Yeniköy mevkiinde, Ford Fabrikası bulunmantadır. Bizim İlçe sınırlarımız ortamında, fabrikanın aşağı yukarı 300 dönüm bir arsası var. Ford bu alanda yeni kurulacak fabrikasının inşaatına başladı. Burada da Ford’un ticari araçlarının dünyaya ihracatının uygulanacağı mühim bir fabrika olacak. Sahip olunan fabrikası ile aşağı yukarı aynı büyüklükte bir fabrika yapılacağını biliyoruz. Bu alanda 100 bin metre karenin üstünde bir kapalı alana sahip tesis kurulacak. İçerisinde bulunduğumuz zor vakitte, böylesine büyük bir yatırımın ülkemize yapılması ve bu yatırımın Kocaeli’nde Başiskele İlçemize yapılacak olması bizi olabildiğince mutlu etmiştir. Dünyanın ticari vasıta segmentinde dışsatım üssünün bu fabrika olacağı ifade ediliyor.” dedi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama