2020-07-14T23:51:41+03:00
Ana Sayfa Dünya 14 Temmuz 2020 284 Görüntüleme

Tüm gerçekleri anlatmak için ABD’ye kaçtı: Fazla zamanımız yok

Pandemi salgınını kamuoyundan gizlemeye çalmış olduğu suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Çin hükümüti hakkındaki bir iddia daha geldi. NTV’de bulunan haberde Virolog Li-Meng Yan, şayet Çin hükümeti çalışmalarını sansürlememiş olsayfı henüz çoğu yaşamın kurtulabileceğini öne sürdü. Fox News’ten Bill Hemmer’a konuşan Yan, salgın ile ilgili bütün gerçekleri tanımlamak amacıyla ABD’ye gittiğini ve işbirliğine hazır bulunduğunu ifade etti.

“FAZLA ZAMANIMIZ YOK”

“Bu, tarihte gördüğümüz en büyük salgın. İnsanlık tarihindeki herkezin bildiği her şeyden daha çoğu. Bu nedenden dolayı, zamanlama fazlaca önemlidir. Erken durdurabilirsek yaşam kurtarabiliriz” diyen virolog, “Çok zamanımız yok. Esasen geç kaldık” ifadelerini kullanarak uyardı.

“ÇİN’DE KONUŞSAYDIM ÖLDÜRÜLÜRDÜM”

“ABD’ye gelmemizin sebebi, Covid-19 gerçeğini anlatmak. Bunun Hong Kong’da yapsaydım, anlatmaya başladığım anda ya kaybolur veya öldürülürdüm.”

Bunun yanında, Yan’a bakılırsa, Çin Komünist Partisi ve kıdemli üniversite çalışanı, geride bıraktığımız Aralık ayında corona virüsün insanoğlu bulaşabileceğine dair kanıtları bastırdı.

WUHANLI UZMANLAR BATI’DAN SIĞINMA HAKKI İSTEDİ

Diğer yandan, ABD Başkanı Donald Trump’ın eski baş strateji uzmanı Steve Bannon ise geçen zamanlarda salgına dair küresel şüphenin merkezinde bulunan Wuhan laboratuvarından eksprlerin Batı’ya kaçarak haber alma servislerinden ‘sığınma’ hakkı istediklerini bildirmişti. Batı’ya kaçan bilim adamlarının haber alma servislerinin elinde bulunduğunu öne devam eden Bannon, Batılı casusların kaçan Çinli eksperleri kullanarak küresel salgının Wuhan’daki Viroloji Enstitüsü’nden meydana gelen bir sızıntıdan ortaya yaklaştığını ve yanında salgının daha önceden geliştirilmiş bir katliam manasına geldiği sebebi öne sürülerek Pekin’e karşı bir dava açılacağını belirtmişti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama