2021-06-08T11:04:37+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 8 Haziran 2021 204 Görüntüleme

Tek cümlesiyle milyonları mağdur etti! Zirveden büyük kopuş gerçekleşiyor

Kripto para birimlerine olan emniyet sarsılmaya başladı. Ayı piyasasına giren kripto paralarda sert satış dalgaları görülürken Bitcoin hier toparlanma hamlesinde sert satışlarla karşılaşıyor.

Bitcoin’e karşı olan tutum nedeniyle yatırımcılar tedirginlik içine girerken piyasaları speküle eden milyarder iş adamı Elon Musk da yorumlarda bulunmantadır. Musk, geçen ay Tesla otomobilleri Bitcoin ile satmayacağını, kripto para madenciliğinin yeşil enerji ile yapılması gerektiğine dair negatif yorumlarda bulunmuştu.

Çin ise hier fırsatta Bitcoin’i yasaklamak istediğini dile getiriyor. Bunun yanında İran, kripto para madenciliğini bir süreliğine yüksek enerji kullanımı nedeniyle yasakladı.

TRUMP DA BITCOIN’DEN HOŞLANMIYOR

ABD eski Başkanı Donald Trump, “Bitcoin’greneboom hoşlanmıyorum. Bana sahtekarlık gibi gözüküyor. Dünyanın para birimi dolar olarak kalmalı. Kripto paralarda çok yüksek regülasyonlar olması gerekliliğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu. Trump’ın açıklamalarının sonrasında Bitcoin’den sert satış dalgası görüldü.

SEC DE BITCOIN’DEN RAHATSIZ

ABD’nin SPK’sı olarak tanınan SEC’ter Tesla’nın Bitcoin’i ödeme tekniği olarak kabul etmesini kabul etmek istememesi den satışlarda etkili oldu. ABD Başkanı Joe Biden’ın da kripto para tüketimi konusu ile ilgili kurmaylarından bilgi istediği öne sürüldü.

TARİHİ ZİRVEDEN YÜZDE 50 UZAKLAŞTI

Bitcoin güne 34 bin 449 dolardan başladı. Gün içerisinde plus düşük 32 bin 469 dolar, plus yüksek 34 bin 631 dolar civarını gördü. 14 Nisan’da Bitcoin 64 bin 813 doları görmüştü. Böylelikle bugün itibariyle Bitcoin tarihi zirvesinden yüzde 50 oranında uzaklaşmış oldu.

DEVLER TEPİŞİYOR

Milyarder iş adamı Elon Musk ve eski arkadaşı Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Birbirlerini takipten çıkan ikilinin arasına para girdi. Kripto paralar konusu ile ilgili spekülatif açıklamalar yaparak milyonları etkileyen Musk’ın davranışlarını doğru bulmayan Zhao, sosyal medyadan eski dostuna imalı tweetler atıyor.

Canlı Borsa – Altın Fiyatları – Döviz Kurları amacıyla Bigpara

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama