2020-08-21T08:26:28+03:00
Ana Sayfa Eğitim 21 Ağustos 2020 768 Görüntüleme

Sivil toplum için AB okuryazarlığı eğitimleri başlıyor

Avrupa Birliği Başkanlığı doğrultusundan yapılan Kamu Sektörü ve STK’lar Içinde İşbirliğinin Kuvvetlenmesi İçin Ortaklıklar ve Ağlar Bağışlama Uygulaması kapsamında Türkiye-Avrupa Birliği tarihsel sürecini ve çift ilişkileri ele alabilmek amacıyla Sivil Cemiyet amacıyla AB Okuryazarlığı eğitimi başlıyor.

AB Okuryazarlığı Eğitimi, Avrupa Birliği Başkanlığı doğrultusundan yapılan Kamu Sektörü ve STK’lar Içinde İşbirliğinin Kuvvetlenmesi İçin Ortaklıklar ve Ağlar Bağışlama Uygulaması kapsamında TAV (Türkiye Avrupa Vakfı), YADA (Hayata Dair Vakıf) ve İKV (İktisadi Kalkınma Vakfı) ortaklığında yürütülen “AB İzleme Ağı” Projesi kapsamında gerçekleştiriliyor.

EĞİTİM PROGRAMI AÇIKLANDI

Eğitim kapsamında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin tarihsel gelişimi, katılım müzakereleri sürecindeki sahip olunan hali ile Türkiye-AB mali ortaklaşa iş kapsamında çift ilişkilerdeki Gümrük Birliği’nin modernizasyonu, sığınmacı uzlaşısı, vize serbestliği benzer biçimde güncel mevzular ve Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği ele alıncak.

Daha evvelce 11 ve 18 Ağustos’ta yapılan eğitimin üçüncüsü 2 Eylül’de gerçekleştirilecek. Eğitime müracaat AB İzleme Ağı’nın web sitesinde bulunan forum üstünden yapılacak. Eğitimin programının ise davetlilere e-posta yoluyla bildirileceği duyuruldu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama