2020-07-24T08:11:00+03:00
Ana Sayfa Dünya 24 Temmuz 2020 421 Görüntüleme

‘Salgını Gates çıkardı’ demişlerdi! ‘Gerçekten haberim yok!’

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanlarından Roger Stone, katılmış olduğu bir programda koronavirüs salgınının yaratılmasında Bill Gates’in parmağı olma ihtimalini iddia etmişti. “Gates’in bu salgının yaratım sürecinde rol oynayıp oynamadığı münakaşaya açık” diyen Roger Stone, meşhur milyarderin insanlara mikroçip takmak amacıyla salgını kullandığını da iddia etmişti.

MİKROÇİP ÖNCELİK DEĞİL

Dünyanın en varlıklı ikinci insanı olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, bu komplo teorileri ile ilgili ilk defa söyledi. Gates ilk açıklamasında, “Bu iddialar iyi mi ve ne vakit meydana çıktı aslında bilmiyorum” dedi. Gates, eşi Melinda eşliğinde kurmuş oldukları vakfın insanlara mikroçipler yerleştirmek benzer biçimde bir önceliği olmadığını aksine aşı bulunması amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. ABD’li Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve eşine ilişkin olan “Bill&Melinda Gates Vakfı” 531 milyon dolarlık gönüllü ödemeyle koronavirüs mücadelede ikinci sırada yer almakta. 

ARTIŞLAR UTANÇ VERİCİ

Gates, “Maalesef davranışlarımız ve virüs ilişki takibimiz iyi olmadığı amacıyla olay sayıları artmaya devam etmekte. Ve bu utanç verici. Salgına karşı sunduğumuz reaksiyon bende hayal kırıklığı meydana getirdi” dedi.

‘VİRÜS EKİM-KASIMDA GERİ DÖNEBİLİR’

Salgının geri döneceğini bildiren Gates, şu ifadeleri kullandı: “İyi tedaviler oluşan ölümleri engelliyor yalnız davranışlarımızı denetim altına almadığımız prosese ekim ve kasım aylarına yaklaştıkça bu şey büyük sayılarla geri dönecek.”

ABD’DEKİ HIZLI YAYILIMIN NEDENİ ‘LİDERLİK EKSİKLİĞİ’

Bill Gates’, ABD’de koronavirüs vakalarının artmasının sebebinin ‘öncülük eksikliği’ bulunduğunu söyledi. Virüsün ABD’de {halen} aynı süratle yayılmasının sebeplerinden birinin de toplumsal medyadaki düzmece informasyon bulunduğunun önemini vurgulayan Gates, Feysbuk türevi platformların Kovid-19 ile ilgili hatalı verileri yayarak bu mücadelede tesirsiz kalmış olduğu görüşünü dile getirdi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama