2020-07-29T11:01:44+03:00
Ana Sayfa Dünya 29 Temmuz 2020 623 Görüntüleme

Salgın krediyse lamborghini aldı

ABD’nin Miami kentinde yaşam sürdüren işletmeci David T. Hines (29), nisan ayında resmi müracaatte bulunarak, salgında işten çıkarmaları önlemek hedefiyle yaşama geçirilen ‘maaş yardım uygulaması’ kapsamında koronavirüs kredisi talep etti. Dört ayrı işletmesi ve 70 çalışanı bulunduğunu bildiren Hines, aylık harcamalarının 4 milyon dolar bulunduğunu açıkladı. Kredi isteği onaylanan Hines, bir ay sonrasında ödeme almaya başladı ve bugüne dek 3 milyon 984 bin dolar aldı. Bu şekilde de yetinmedi müracaat hayata geçirmeye devam etti ve toplam isteği 13 milyon 542 bin 741 dolara ulaştı.

70 YILLA YARGILANIYOR

Banka kayıtları işletmeci Hines’ın krediyi, dükkanları amacıyla değil mücevherlere, pahalı giysilere, lüks tatillere, çöpçatanlık sitelerine ve spor otomobillere harcadığını meydana koydu. Hines, en büyük harcamayı ise krediyi alır almaz ertesi gün 318 bin 497 dolara Lamborghini marka vasıta alarak yapmış oldu.Yetkililer oluşturulan araştırmada, Hines’ın şirket giderlerinin müracaatte beyan etmiş olduğu şeklinde 4 milyon dolar değil, 200 bin dolar seviyesinde bulunduğunu saptadı. Dolandırıcılık, yalan beyan ve yasa dışı prosedür yapma suçlamasıyla Miami Federal Mahkemesi’ne çıkarılan Hines’in lüks aracıyla banka hesaplarındaki 3.4 milyon dolara el konuldu. Tutuklanan Hines, suçlu bulunması halinde 70 seneye kadar hapis cezası alabilecek.

 AVUKATTAN İLGİNÇ SAVUNMA 

Hines’ın avukatı Chad Piotrowski ise, müvekkilinin ‘milyonlarca Amerikalı şeklinde salgın esnasında mali yönden acı çeken yasal bir işletme sahibi’ bulunduğunu savundu. Piotrowski, Hines’ın ‘süreyi geldiği zaman hikâyeyi kendi yönünden anlatmak amacıyla sabırsızlandığını’ da açıkladı. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama