2020-09-09T08:46:51+03:00
Ana Sayfa Eğitim 9 Eylül 2020 312 Görüntüleme

Sadece okul öncesi ve 1. sınıfa yüz yüze eğitim

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk karşı karşıya eğitime başlanmasıyla alakalı açıklama yaptı. Selçuk şöyle dedi: “21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, karşı karşıya eğitim öğretime yalnızca -hâlihazırda esasen açık olan okul evveli öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci derslik öğrencilerimizle, ilk uyum haftasında 1 gün, sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde başlayacağız. 21 Eylül’den itibaren geçecek üç haftanın sonucunda başka kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusu ile ilgili süreci tekrardan değerlendireceğiz.”

VELİ RIZASI ALINACAK

“Karşı karşıya eğitime başlama konusu ile ilgili veli rızası, bizim açımızdan önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi göndermeme konusu ile ilgili mazeret beyan edebilirler. Bu halde öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır. Sıhhat Bakanlığı tavsiye kararları tarafında, derslik mevcudu karşı karşıya eğitim amacıyla gruplara ayrılarak azaltılacaktır ve evlatlarımızın okulda kalış süreleri kısaltılacaktır.” 

ÖĞRENCİDE KOVID ÇIKARSA NE YAPILACAK? 

Sınıftaki öğrencinin testi pozitif çıkması halinde yapılması gerekli olanlar Sıhhat Bakanlığı Halk Sihhati Genel Müdürlüğü doğrultusundan gösterilen Ilişkili Takip edeni, Salgın Idaresi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’nde yer aldı. Buna bakılırsa; bir öğrencide koronavirüs belirlenirse, aynı katagorisi paylaşan başka öğrenciler ve öğretmenler 14 gün süresince evde ateş ve/ya da solunum semptomları yönünden takip edilecek. Bakan Selçuk, sahip olunan halde yapılması gerekenleri şu şekilde sıralamıştı: “Katagoride mümkün bir olay halinde Sıhhat Bakanlığı’yla belirlediğimiz protokol uygulanacak. Talebe ya da öğretmen yalıtım odasına alınarak sıhhat birimlerine haber verilebilecek.” 

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ HAZIRLANDI 

Eğitimciler, koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim meydana getiren öğrencileri motive etmek amacıyla hususi bir rehber hazırladı. İstanbul Beylikdüzü Haldun Taner İlkokulu ruhsal danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri doğrultusundan hazırlanan ‘uzaktan eğitimde talebe olmak’ başlıklı broşürde öğrenciler çizgi kişiliklerle temsil edildi. Okulun web sitesinden gösterilen broşürde ilk evvelce öğrencilere minimum 9 saatlik güzel bir uyku tavsiye edildi. Eğitimciler sabah erken kalkıp uzaktan eğitim {başlamadan} evvelce güzel bir kahvaltının önemine vurgu yapmış oldu. İyi beslenmenin algılarının daha açık olmasına destek olacağı anlatıldı. 

İŞTE ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

• Dersten evvelce güzel kıyafetlerinizi giyinin. Defter, kitap ve kırtasiye malzememizi hazırlayın.

• Ders {başlamadan} 10 dakika evvelce bilgisayar ve tv karşısına geçin.

• Derse etken katılmaya çalışın.

• Emek verme içerisinde dikkatinizi dağıtacak şeylerden kaçının.

•Teneffüslerde bilgisayar, tv ve telefonla oynamak yerine dinlenip bir ileri derse hazır olun.  

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama