2020-09-04T21:34:50+03:00
Ana Sayfa Dünya 4 Eylül 2020 664 Görüntüleme

Rusya’nın Kovid-19 aşısının ilk klinik sonuçları açıklandı: Gönüllülerin yüzde 100’ünde humoral bağışıklık tepkisi oluştu

Rusya’nın ilerlettiği Sputnik-V koronavirüs aşısı hakkındaki ilk klinik neticeler gösterildi. The Lancet Bilim Dergisi doğrultusundan gösterilen makalede “Toplanan verilerde rAd26-S ve rAd5-S adenovirüslerine dayalı hastalarda yapılan aşının hastalar amacıyla güvenilir bulunduğu ve ciddi yan etkilerinin olmadığı kaydedildi. Gönüllülere yapılan aşının “yüzde 100’ünde humoral bağışıklık tepkisine meydana gelmesine meydan vereren aşı daha çok antikor üretmesine niçin oldu” denildi.

İHA’da bulunan habere nazaran, aşının 2 bileşenden oluştuğu anlatılırken buna nazaran ilk olarak aşının virüsleri zayıflattığı sonrasında ise koronavirüs RNA parçalarını insan hücrelerine gönderecek şekilde farklılığa uğratılmış olduğu belirtildi.

Bilimsel kanıtlara dayanılarak oluşturulan yorumda ise eşi benzeri olmayan iki aşamalı program özelliği vasıtası ile, aşılananların bütününün bedeninde koronavirüse karşı uzun soluklu bağışıklık sağlamış olduğu anlatıldı. Dergide makaleye yardım yazısı yazan Gamaleya Inceleme Merkezi’nin Başkan Muavini Denis Logunov, aşılananların tamamında hümoral ve hücresel bağışıklık yanıtının gözlendiğini, bunun Kovid-19’dan itimat edilir düzeyde korunmak amacıyla kafi olacağını altını çizdi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama