2020-08-11T18:21:04+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 11 Ağustos 2020 414 Görüntüleme

Orman köylüsüne faizsiz kredi

Yönetmelikle orman köylülerinin kalkınması amacıyla kullandırılan kredilerde düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda ferdi, birleşke ve birleşke üst kuruluşları kredilerinden faiz alınmayacak. Twitter’den izahat meydana getiren Ziraat ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin verilen bilgiye bakılırsa yönetmeliğin birtakım maddelerinin daha anlaşılır duruma getirilmesi ve birtakım uyumsuzlukların giderilmesi hedefiyle oluşturulan farklılık ardından bir grup iyileştirmeler yapılmış oldu. Oluşturulan iyileştirmeler şu şekilde:

• Orman köylülerine kullandırılan bütün ferdi, birleşke ve birleşke üst kuruluşları kredilerinde faiz kaldırıldı.

• Mümkün natural afet, salgın, vb. hallerde orman köylülerinin taksitlerinin faizsiz ertelenebilmesi olanağı getirildi.

• Orman köyünde yaşam sürdüren gazilerin, şehidin dul ve yetimleri yanında anne-baba ve kardeşlerinin öncelikli olarak kuraya doğal olarak tutulmadan kredilerden faydalanabilmesi sağlandı.

• Kredi başvurularının kurumun resmi elektronik ortamı üstünden ya da e-devlet üstünden uygulanabilmesi olanağı getirildi.

• Kredi kullandırılan orman köylülerinin kabul edilebilir bir gerekçeyle krediden vazgeçebilmesi sağlandı. Bildirimde “Bu halde vazgeçme zamanı itibariyle borcu ve almış olduğu hibeyi ödemesi temeldir” denildi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama