2020-07-10T16:24:49+03:00
Ana Sayfa Eğitim 10 Temmuz 2020 403 Görüntüleme

‘Okulları açacağız, karma ve uzaktan eğitime de hazırız’

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ders tekrarı gerçekleştirmek, yeni bulgular öğrenmek ve öğrendiklerini unutmamak isteyen 5, 6 ve 7’nci derslik öğrencileri amacıyla hazırlanan ‘Doğal’ isimli mobil programın tanıtımında söyledi. Bakan Selçuk, okulların 31 Ağustos’ta açılmasını temenni ettiklerini söyleyerek şöyle dedi: “Mevzuat gereği takvimi tanımlamak zorundaydık. Bilim Kurulu’nun meydana koyacağı bilgiler öneme alındı. 31 Ağustos’ta okullar açılsın derlerse buna hazırız. Karma modele de uzaktan eğitime de hazırız. İsteyen hususi okullarımız şayet koşullar uygunsa 15 Ağustos’tan sonrasında karşı karşıya eğitim faaliyetlerine adım atar.” 

FORMASYON ÜCRETSİZ VERİLECEK

Bakan Selçuk, öğretmen adaylarına gelişim psikolojisi, ölçme-değerlendirme, derslik idaresi, rehberlik şeklinde dersler verdiği formasyon eğitiminin kalktığını, bakanlık olarak istihdam edilecek öğretmene eğitimleri bedava vereceğini belirtti: “Formasyonun kaldırılmasının esas nedeni, yüz binlerce gereksinim olmayan alanlarda yüklü oranda ücret ödeyerek bu belgeyi alıp beklentiye girmesiydi.”

12’NCİ SINIFLAR İÇİN DEVAMSIZLIK KALKTI 

MEB, 2019-20 eğitim öğretim yılının ilk dönemindeki derslerden etkin olan yalnız toplam devamsızlık zamanını aşan lise son derslik öğrencileri amacıyla yeni bir düzenlemeye gidilerek mezun edileceklerini açıkladı. 

EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama