2020-09-14T21:54:03+03:00
Ana Sayfa Eğitim 14 Eylül 2020 540 Görüntüleme

MEB’den yeni adım! Birinci sınıflar için hazırlandı

Bakanlıktan oluşturulan bildirimde, anaokulu ve ilköğretim 1. derslik düzeyindeki hususi gereksinimli öğrenciler amacıyla karşı karşıya eğitimde ilk ders zilinin 21 Eylül’de çalacağı anımsatıldı.

Bakanlığın, pandemi sürecinde evde geride bıraktığımız zamanlarda “Özelim Eğitimdeyim” isimli mobil program ve e-kütüphane ile hususi öğrenciler ve ailelerini değişik içeriklerle buluşturduğu kaydedilen bildirimde, şimdi de okuma yazma sürecini keyifli duruma getirerek basitleştirmek amacıyla “Ses Esaslı Okuyorum Yazıyorum” setinin hazırlandığı aktarıldı.

Bildirimde, görüşlerine yer verdiği Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okuma yazma sürecindeki hususi gereksinimli öğrencileri yakın ilgi ve hususi materyallerle desteklemek amacıyla yeni kaynaklar sunduklarını söyleyerek, 6 kitabından meydana gelen “Ses Esaslı Okuyorum Yazıyorum” setinin öğretmenler amacıyla hazırlanan hususi kılavuzuyla eş güdümlü öğrencilerin karşı karşıya eğitim sürecini büyük oranda kolaylaştıracağını altını çizdi.

“Ses Esaslı Okuyorum Yazıyorum” setlerinin, hususi eğitim sınıflarına ulaştırılmak suretiyle 81 ile gönderildiğini söyleyen Bakan Selçuk, ailelerin bu sete “Özelim Eğitimdeyim” mobil uygulamasından ve “orgm.meb.gov.tr” adresindeki elektronik kütüphaneden ulaşabileceğini bildirdi.

ÖĞRENCİLERİN YAŞADIKLARI GÜÇLÜKLERİN GİDERİLMESİ AMAÇLANIYOR

Set, Hususi Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü doğrultusundan hususi eğitime gereksinimi olan öğrencilerin okuma yazma alanındaki el göz koordinasyonunu güçlendirme, resim ve işitsel idrak yeteneklerini geliştirme, okuduğunu/dinlediğini manaya, söyleneni yazma, bakarak yazma ve kesintisiz okumalarını sağlamak suretiyle hazırlandı.

Setle bunun dışında, öğrencilerin “okumuş olduğu cümle-metin hakkındaki soruları cevaplama, cümlede noksan bırakılan bölümleri doğru şekilde tamamlama, ses-hece-harf- sözcük-cümle ve metin bilgi kapasitesi kazanma ve okuduklarına dair yorum yapma” benzer biçimde çoğu alanda hayat sürdürdükleri güçlükleri gidermeleri amaçlanıyor.

Sete,”//orgm.meb.gov.tr/ekutuphane/anasayfa/derskitaplari/” adresinden ve “Özelim Eğitimdeyim” mobil uygulamasından da ulaşılabilecek.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama