2020-07-06T08:15:01+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 6 Temmuz 2020 470 Görüntüleme

Netaş, yerli 5G için hazır

Geçen zamanlarda Türkiye’nin elektronik ve data teknolojilerine yapmış olduğu katkılardan kaynaklı İTÜ’den fahri hekime alan Netaş CEO’su Müjdat Altay, 4G ile 5G arasındaki mesafenin dar olduğuna ilgi çekerek, “4G’den 5G’ye de belirli bir halde geçebilirsiniz. Ancak bunu şu şekilde düşünmek lazım. Türkiye’nin gereksinimi bulunduğu 5G’ye geçebilirsiniz. Henüz 4G’nin verdikleri de oldukça kafi. 4G ve 5G arasındaki geçişin belirli vakitte uygun olacağını, ULAK’ın oldukça doğru bir atılım bulunduğunu, bu hamlenin de sürekli olarak desteklenmesi gerekliliğini söylüyorum” şeklinde konuştu.

ZTE KAPILARINI AÇTI

Netaş’ın ana hissedarı konunda olan dünya telekomünikasyon devi ZTE’ni bugün dünyada en iyi 5G altyapı teknolojisi gerçekleştiren şirket olduğuna ilgi çeken Altay, “ZTE dünyada en çok patente haiz şirketlerden biri. Bizlere de kapılarını sonuna kadar açtı” şeklinde konuştu.

YENİ YAZILIMLAR GELİŞTİRİLMELİ

5G’nin nimetlerinden faydalanacak yeni yazılımlar geliştirilmesi gerektiğine ilgi çeken Müjdat Altay, “Program yazılımları ve cihazları geliştirerek gerçek 5G’nin enerjisini meydana çıkarabilirsiniz. Bunu yapmadığımızda harikulade akıllı bir telefonu sırf mükemmel fotoğraf çekiyor diye para verip almış olmuş olursunuz. Oysa o telefonun ne marifetleri var” şeklinde konuştu. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama