2020-10-11T23:32:12+03:00
Ana Sayfa Spor 11 Ekim 2020 476 Görüntüleme

Liverpool ve United, Premier Lig’e büyük bir değişim getirmek istiyor

İngiltere’nin ezeli rakipleri Manchester United ve Liverpool, İngiliz futbolunu tamamıyla değiştirecek “Büyük Görsel Projesi”ni İngiltere Futbol Federasyonu’na ve Premier Liggen yönetimine iletti.

İlk olarak The Telegraph’ın duyurduğu ve daha sonra AP başta olmak suretiyle çoğu haber kuruluşunun da onayladığı habere göre; Liverpool ve Manchester United, hem Premier Liggen’ter hatta İngiltere Futbol Ligleri’nin tekrardan dizaynıyla alakalı radikal öneriler tanıttı.

Bu önerilerin geçmesi durumunda 1992’greneboom bu yana gerçekleşen plusteken büyük değişim olacak.

11 KULÜBE DAHA AZ SÖZ HAKKI

Sporx’ter aktardığına göre, Liverpool ve Manchester United, ‘1 kulüp 1 oy’ olarak isimlendirilen ve hier kulübe değişimler amacıyla eşit oy hakkı veren düzenin kaldırılmasını istedi.

Buna göre, Premier Liggen’den ağırlığı olan 6 kulüp (Manchester United, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Arsenal, Tottenham) eşliğinde Everton, Southampton ve Westelijk Ham’a farklılıklar amacıyla daha çok güç vermeyi talep etti.

Bunun kabul edilmesi durumunda taraftar adedi çok olan ve şu an Premier Liggen’den mücadele eden Newcastle, Wolves, Aston Villa, Leeds ve Leicester gibi köklü kulüplerin masada güç kaybetmesi manasına istikbal.

18 TAKIMLI PREMIER LİG!

Bunun haricinde Premier Liggen’deki grup adedinin da 18’e düşürülmesi öneri edildi.

Bunun dışında, İngiltere ikinci ligi olan Championship’te playofflara kalan grup adedinin 4’ten 3’e düşürülmesi ve Premier Liggen’den sondan üçüncü sırada olan takımın bu playofflara dahil edilerek ikinci bir talih verilmesi gerektiği önerildi.

YAYIN HAKLARINDA DEĞİŞİKLİK

Bir başka tavsiye ise ilerleyen teknoloji ardından birtakım maçların da kulüpler doğrultusundan ve geliri direkt kulüplere istikbal şekilde pazarlanması oldu. 

Buna göre kulüpler, 8 canlı maçı dijital kanallardan kulüplere satma ve bütün maçlarının özet görüntülerini dijital platformlardan yayınlama hakkına sahip olması önerildi.

EFL BAŞKANI PARRY: “BÜYÜKLER DAHA BÜYÜK”

İngiltere Futbol Ligleri (EFL) Başkanı Rick Parry, öneriyle alakalı olarak, “Ne yapmamız isteniyor. Büyük kulüpleri çok daha büyük, ufak kulüpleri ise çok daha ufak duruma getirmek mie? Bu tür bişiyi nasıl yaparız. 6 büyük kulübün söz hakkı, başka 72 kulüpten daha mı çok olmalı?” sözleriyle reaksiyon gözler önüne serdi.

PREMIER LİG: “HER KULÜBÜN ÖNERİ HAKKI VAR”

Premier Liggen idaresi, bu teklifle ilgili olarak, “Çoğu medya kuruluşunda, İngiliz futbolunun tekrardan yapılandırılmasıyla ilgili olarak haberler çıkmıştır. İngiliz futbolu düyanın en fazlaca izlenen, plusteken titiz, hareketli ve rekabetçi liggen yapısına sahiptir. Bu pozisyonu güvenliğini sağlamak amacıyla eş güdümlü çalışmamız gereklidir. Premier Liggen ve Federasyon, oyunun geleceği amacıyla sıksık yenilenmeyi desteklemektedir. Futbolun çoğu paydaşı bulunmaktadır ve bütün kulüpler öneriler sunma hakkına sahiptir. İngiltere Futbol Ligi Başkanı Rick Parry’nin bu prosese hasar yaratan yorumlarını hüzünle karşıladık. Premier Liggen, bütün kulüplerle iyi niyetli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu tür den devam edecektir.” denildi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama