2020-11-09T09:52:12+03:00
Ana Sayfa Spor 9 Kasım 2020 338 Görüntüleme

Fenerbahçe’de kulübede yangın var!

Süper Liggen’den ilk 7 haftada iyi bir hava yakalayarak yenilmeden 17 puan toplayan Fenerbahçe’den, Konyaspor maçı keyifleri kaçırdı.

Sezon başında 18 transferle geniş bir kadro kuran sarı-lacivertliler, bilhassa Konyaspor önündeki farklılıklar ve hamlelerle soru işaretleri oluşturdu.

Geride bıraktığımız sezon Süper Liggen’den yıldızlaşan isimlerin bu sezon ilk 8 haftada yedek kulübesinden çıkaması ve son maçta vakit dahi alamamaları eleştiri hususu oldu.

Kadıköy’den 2-0 kaybedilen Konyaspor mücadelesinde yedek başlayan Papiss Cisse, Mert Hakan Yandaş, Filip Novak, Nazım Sangare ve Ferdi Kadıoğlu isimleri göze çarptı.

Geride bıraktığımız sezon Alanyaspor’da ligde 22 golle krallıkta 2. sırada bulunan Cisse, Sivasspor’da 34 haftanın 32’sinde oynayıp 6 gol, 4 asistle yıldızlaşan Mert Hakan, 30 maçta 7 golle ligin plus skorer savunmacısı olan Novak ve Antalyaspor’da iken milli takıma artan Nazım Sangare, Fenerbahçe’den şu an amacıyla ilk 11’i zorlayamıyor.

KONYA MAÇINDA SÜRE BİLE ALAMADILAR

Konyaspor maçında da Mert Hakan, Novak ve Sangare 3’lüsü vakit dahi alamadı. Cisse den 58. dakikada oyuna dahil oldu.

Diğer yandan geride bıraktığımız sezonun özellikle son sürecinde ve bu sezon kamp döneminde en fazlaca konuşulan oyunculardan Ferdi Kadıoğlu da derli toplu 11 talihi bulamadı, önceki akşam da 69’da oyuna girdi.

Kasımpaşa’dan aktarma işlemi edilen ve geride bıraktığımız sezon 12 golle ilgi çeken Mame Thiam’a da Konya maçında 45 dakika sabredildi.

Madalyonun başka yüzünde ise 4 haftadır suskun ve formsuz gözüken Samatta 69 dakika oynarken, Konyaspor önünde 7 top kaybıyla vasatın altında kalıp yenilen 2 golde den topu kaptıran Enner Valencia 85 dakika vakit aldı.

KENARDA KALDILAR

Sezonun flaş transferlerinden kabul edilen Papiss Cisse, Mert Hakan, Novak ve Nazım Sangare şimdilik istedikleri zamanı alamadı. Ferdi Kadıoğlu da derli toplu şekilde beklendiği gibi 11’e ismini yazdıramadı.

Cisse ve Nazım 4. haftada Karagümrük maçında takıma katıldı. Mert Hakan ve Novak da sezon başı sakatlıklarının etkisiyle kenarda kaldı.

Mert Hakan 6 maçta 92 dakika vakit alırken, hiç 11’den çıkmadı. Novak da 11’den yer almayıp, 2 maçta yalnızca 40 dakika oynayabildi.

Ferdi formsuzluk ve sakatlıkların etkisiyle 5 karşılaşmada 200 dakika oynadı. Son 4 haftadır takımla olan Cisse, 5 maçta 130 dakika oynadı ve hiç ilk 11’e yazılmadı.

Senegalli yıldız 1 gollük katkı verdi. Nazım da bir kez Göztepe maçında ilk 11’den yer aldı, 90 dakika oynadı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama