2020-07-07T13:37:41+03:00
Ana Sayfa Dünya 7 Temmuz 2020 412 Görüntüleme

Kosova’dan Türkiye ile ilgili çarpıcı sözler: Olağanüstü koşullarda bile yanımızda oldular

Türkiye ile oluşturulan ithalatın arttığını bildiren Krasniqi, ““Geçmişte bulunduğu şeklinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde de Türkiye ile iyi ilişkilerimiz devam etti.” diyerek konuşmasını belirtti.

“TÜRKİYE OLAĞANÜSTÜ KOŞULLARDA BİLE YARDIMIMIZA GELDİ”

İki ülkenin her vakit mevcut iş birliği ruhunu artıracağına inandığını bildiren Krasniqi, şu şekilde devam etti:

“Türkiye’nin inanılmaz koşullarda bile Kosova’nın yardımına yaklaştığını fazlaca iyi biliyoruz. (1999 Kosova Savaşı) Muhabereden başlayarak, tekrardan yapılanmada, ülkenin kalkınmasında ve şimdi iktisat alanındaki yatırımlarla desteklemeye devam etmekte. (Özgür Tecim Anlaşması) İki ülke amacıyla ve bilhassa tedarikinin büyük bölümünü Türkiye’den meydana getiren firmalar amacıyla aslında basitlik gerçekleştiren bir yasa. Bizim yerli ürünlerimizin Türkiye sektöründe tanıtılmasında ve Türk ürünlerinin bizim devletimizde tanıtılmasına alan sağlıyor.”

TÜRKİYE İLK SIRADA

Kosova Gümrüğü bilgilerine bakılırsa, Kovid-19 salgını sebebiyle kısıtlamaların yoğun bulunduğu nisan ve mayıs aylarında Kosova’nın en çok dışsatım yapmış olduğu ülkeler listelenmesinde Türkiye ilk başta yer aldı.

Nisan-mayıs aylarında Türkiye’ye 1 milyon avro değerinde dışsatım ve Türkiye’den 51,1 milyon avro değerinde dışalım. meydana getiren Kosova, Türkiye’den en çok elektronik alet ve parçaları, makine parçaları, tekstil ve başka hazır eşya ve plastik ithal etti.

Kosova ile Türkiye içinde özgür ticareti öngören uyuşma geçen sene resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama