2020-08-04T11:45:37+03:00
Ana Sayfa Dünya 4 Ağustos 2020 692 Görüntüleme

Japonya’da Başbakan Abe kumaş maskeleri takmayı bıraktı

Başbakan Abe, Kovid-19 önlemleri kapsamında maske yetersizliğine karşı merkezi hükümetin hane halkına dağıttığı “yıkanabilir, tekrardan kullanmak mümkün iki tane maske” projesine dair değerlendirmede bulunmuş oldu.

Dağıtım projesinin başlatılmış olduğu nisan ayından beri kendi ismiyle anılan “Abenomask”ı taktığının yalnız hafta sonundan bu yana kullanmadığının anımsatılması üstüne Abe, piyasadaki maske çeşitliliğine değindi.

Abe, “Bu da bir kumaş maske. Son 6 aydır çoğu tedbir aldık. Şu an mağazalarda ulaşılabilir değişik çoğu maske bulunmantadır. Fark gözetmeksizin bütün halktan, dışarı çıktıklarında maskelerini takmalarını ve salgının önlenmesinde iş birliği yapmalarını temenni ediyorum.” dedi.

Kyodo haber ajansına nazaran, projenin sürdüğü 4 ayda 130 milyon maske ülke genelinde hane halkına ulaştırıldı, bakım evlerine ise 80 milyon maskenin dağıtılması planlanıyor.

Karşıcılık partileri ve kamuoyu, projeyi “salgına karşı tesirsiz” bulup “savurganlık” olarak nitelerken, hükümet kanadının, artık talep edilmesi durumunda maskeleri göndereceği kaydedildi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama