2020-07-20T10:55:14+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 20 Temmuz 2020 368 Görüntüleme

İsrail hükümeti doğal gaz boru hattı anlaşmasını onayladı

İsrail hükümeti, Yunanistan ve Cenup Kıbrıs Rum Idaresi (GKRY) ile imzaladığı Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı (East-Med) projesi anlaşmasını onayladı. D. Akdeniz’de krize niçin olan projenin 7 senede bitirilmesi hedefleniyor.

7 MİLYAR DOLARA MAL OLACAK

İsrail, Yunanistan ve GKRY, Doğu Akdeniz doğalgazının, Akdeniz altında yapılacak boru hattıyla Avrupa’ya ulaştırılmasını amaçlayan projenin anlaşmasını 2 Ocak Ayı’ta Atina’da imzalamıştı.

Söz hususu projenin 7 milyar dolara mal olması umut ediliyor.

Avrupa Birliği (AB) doğrultusundan desteklenen projeler içinde da bulunan boru hattının inşaatında, teknik ve finansal güçlüklerle karşılaşılacağı vurgulanıyor.

Senelik 20 milyar metreküplük kapasiteye haiz olacak hattın, 3,5 kilometre derinliğe inmesi ve 2 bin 100 kilometre uzunluğunda olması tahmin ediliyor.

UZMANLARA GÖRE DOĞAL GAZ İLE DOLDURULMASI MÜMKÜN DEĞİL

Uzmanlara gore hattın, sadece İsrail’de keşfi yapılmış gaz rezervlerinden elde edilecek doğalgaz ile doldurulması olası görünmüyor. Boru hattına Mısır gazının eklenmesi halinde bile, projenin sürdürülebilir olması amacıyla bölümde yeni keşiflerin yapılması gerektiği söyleniyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama