2020-07-20T10:55:08+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 20 Temmuz 2020 598 Görüntüleme

Doktor-avukat hububat stokçuluğuna başladı

Çumra’da düzenlenen Hasat Bayramı ile Konya Tecim Borsası’nın lisanslı depoculuk iştiraki olan ASLİDAŞ Çumra Şubesi’nin açılışına katılan Pakdemirli “Toprak Mahsülleri Büroyu gerektiğinde yapımcı lehine regülasyon yapıyor. Bugün sanayicisi alsa mühim değil ancak bakıyorum, hekimi, avukatı, eczacısı hububat almaya başladı. Ancak bunu spekülatif hedefli aldıklarını görüyoruz” dedi.

TEDBİR ALACAĞIZ

Pakdemirli “Bununla alakalı yapımcı lehine bir devre bulunduğu ve hasat devresi devam etmiş olduğu amacıyla sesimizi çıkarmıyoruz. Ancak hasat devresi tamamlanınca TMO olarak bu mevzu ile ilgili tedbiri de alacağız” şeklinde konuştu.

PAKDEMİRLİ HASAT YAPTI

ASLİDAŞ’ın Çumra Şubesi’ni açan Bakan Pakdemirli ve beraberindekiler Gökhüyük Mahallesi’ndeki bir tarlada biçerdöverle buğday hasadı yapmış oldu. 

ÜRETİCİYE LİSANSLI DEPO DESTEĞİ

Lisanslı depoculuğun önemine ilgi çeken Pakdemirli “Ziraatçi hasat sonu para kazanmak amacıyla ürününü anında satmak mecburiyetinde değil. Ürününü lisanlı depolara koyarak ve {Ziraat} Bankası’ndan faizsiz kredi kullanarak işlerini yürütebiliyor” dedi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama