2020-09-19T13:46:34+03:00
Ana Sayfa Spor 19 Eylül 2020 531 Görüntüleme

İspanyollar yazdı: Diego Costa, F.Bahçe’ye yakın

Fenerbahçe, Diego Costa’nın aktarma işlemi sıralamasında yar almadığı konusu ile ilgili bir izahat yapsa da İspanyol basını, Atletico Madrid’in yıldız golcüsünün Türkiye’ye gitme olasılığını bir kez daha gündeme getirdi. Mundo Deportivo, “Costa ve Türkiye… 9 sene sonrasında gerçekleşebilecek aşk” başlığı ile oyuncu ile ilgili gelişimleri sayfalarına taşıdı. Atletico Madrid’e maliyeti 66 milyon euro olan Costa’nın bundan sonra kulübe mali yönden bir yük durumuna geldiği belirtilerek, ayrılığın iki doğrultu amacıyla de ciddi bir alternatif bulunduğu vurgulandı. Mundo Deportivo’nun haberinde şu detaylara yer verildi:

ATLETİCO KURTULMAK İSTİYOR 

“Diego Costa, Atletico Madrid’in masasında çözüm bekleyen konulardan biri. İspanyol-Brezilyalı forvet, takımın para toplaması ve transferleri fonlaması amacıyla satışı fikir edinilen adlardan biri. Yalnız bu kesinlikle oyuncunun satılacağı manasına gelmiyor. Hem kulüp hatta oyuncu yüksek maliyetler sebebiyle sorunlu. Yalnız Atletico Madrid bu maliyetten kurtulmak istiyor. Tekrar de bu basit olmayacak. Zira oyuncunun 2021 senesine kadar sözleşmesi var. Diğer bir takıma giderse, Atletico’dan kazanılmış olduğu gelir düşebilir.

2011’DE DİREKTEN DÖNDÜ 

Oyuncu önümüzdeki sürem Milano’da oynamayı hayal etse de şimdi daha fazla Türkiye’de onun amacıyla söylenti var. Bu da Costa konusu ile ilgili yeni bir cephenin açılmasına sebep veriyor. Bu hususta Fenerbahçe’nin Sportif Direktörü Emre Belözoğlu mühim olacaktır. Zira Atletico’da oynamıştır ve kulüple iyi ilişkileri sürmektedir. Futbolcu 2011 senesinde Beşiktaş’la uyuşma adımına gelmiş yalnız ağır bir sakatlıktan sonrasında Türkiye’ye gidememişti. Ardından Rayo Vallecano’da parlayıp, Avrupa’nın en iyi golcülerinden biri olmuştu.”

5 EKİM’E KADAR GİDER

İspanyol eldesmarque.com sitesi de Diego Costa dahil Atletico Madrid’de ekibe girme talihi bulamayan 3 ağır sıkletin problem olacağını öne sürdü. Haberde, Kovid-19 testi pozitif çıkan ve idmanları evinden yöneten Diego Simeone’nin Diego Costa, Santiago Arias ve Thomas Lemar’ı ekibe dahil etmeyi düşünmediği vurgulandı. Bu oyuncuların 5 Ekim’e kadar satışının planlandığı da hatırlatıldı. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama